Honlappá alakult a Kilencben az élet

2020. július 27. 07:40 - GabiB

 

Elindult a www.kilencbenazelet.hu

 

A Kilencben az Élet blog 2019 tavaszán indult, mától pedig honlappá fejlődött.  Minden korábbi cikkünket áttöltöttünk a honlapra. A tartalom a régi, a forma viszont megváltozott. Milyenek a kerületi óvodák? Hogy alakulnak a lakásárak a környéken? Ferencvárosi gazdasági program, olyan is van? Hány gyerekkönyvet tartanak a kerületi könyvtárak? Ki mit ígér a kerületnek? Amit mostanában tudni akartál a Ferencvárosról. Javasoljatok témákat, várjuk írásaitokat, és persze szóljatok hozzá! Keressetek minket a Facebookon, csatlakozzatok zárt csoportunkhoz. Derítsük ki együtt!

Szólj hozzá!

SZERINTEM A MAGYAROKBAN SOK POZITÍV ÉRZÉS VAN – BESZÉLGETÉS MARCUS GOLDSON BRIT KÉPZŐMŰVÉSSZEL

2020. július 24. 07:00 - Berecz.P

marcus-boldson4-1024x718.jpgTöbb mint kétezer képet készített Budapestről, vizuális naplójával 27 éve követi a budapesti mindennapokat. Marcus Goldson brit szobrász, festő képeivel sok helyen találkozhatunk, a kiállítások mellett nyomtatásban, képeslapokon is megjelennek alkotásai, amelyekről ismerős helyek és jellegzetes fővárosi alakok köszönnek vissza ránk.

Tovább
Szólj hozzá!

Gerilla grillezés, vagy több annál? – Nyúldombi beszélgetés Romváry-Kertész Líviával

2020. július 16. 19:31 - Berecz.P

Jó társaság, fáklyák, mini grill a lakótelepi Nyúldombon – az eszközöket a szervezők, a sütnivalót pedig a résztvevők biztosítják.  Lívi 2017-ben csatlakozott egy József Attila-lakótelepi csoporthoz, s saját kezébe vette a lakótelepi szabadidős tevékenységek szervezését. A József Attila lakótelep – Minden ami szabadidő facebook csoportban szerveződő események túlmutatnak a szimpla szórakozáson, egy összetartó, s folyamatosan bővülő közösség is formálódik a lakótelepen.

Tovább
Szólj hozzá!

Dilemmák a IX. kerületi lakásrendelet körül. Lakásprivatizáció vagy bérlakás gazdálkodás?

2020. július 13. 07:52 - GabiB

 ja_haz_kep.jpg

A lakásgazdálkodás az egyik legbonyolultabb önkormányzati feladat, tele dilemmákkal. Meggyőződésem, hogy az csinálja jól, aki folyamatosan adatot gyűjt, elemez, visszacsatol. Aki az adatok alapján stratégiát készít a különböző időtávokra. Aki a szociális bérlakás gazdálkodást összeköti a helyi szociális ellátórendszerrel. Végső soron, akinek világos víziója van arról, hogy kiket és milyen eszközökkel akar támogatni.

Tovább
18 komment

SZOLIDARITÁS, KÖZÖSSÉG, EGYÜVÉ TARTOZÁS – BARANYI KRISZTINA POLGÁRMESTERREL A PANDÉMIÁS HÁROM HÓNAPOT ÉRTÉKELTÜK

2020. július 06. 08:42 - Berecz.P

baranyi-edina-marti.jpgA 2020. július 1-jei adás első órájában Baranyi Krisztina polgármesterrel értékeltük az elmúlt három hónapot és erre kértük a ferencvárosi frakciókat is. Az adás második felében pedig arról beszéltünk, miként tehető komfortosabbá, jobbá  a ferencvárosiak élete.

Tovább
Szólj hozzá!

Tartsd naprakészen a tudásod, hogy magabiztosan és hatékonyan dönthess!

2020. június 22. 14:43 - Berecz.P

magyar_telekom.jpgKerületünkben eddigi kutatásaink alapján 53 könyvtár működik. Ezek között a nemzeti könyvtárt leszámítva minden könyvtártípus megtalálható. Sorozatunk eddigi részeiben már többféle nyilvános könyvtárat mutattunk be: közkönyvtárat, szakkönyvtárat és felsőoktatási könyvtárat is. A sort most egy nem nyilvános szakkönyvtárral, egy vállalati könyvtárral folytatjuk. A blog fejlécében is látható Magyar Telekom székházba “látogattunk”.

Kóródy Judit információszolgáltató központvezetőt Dömsödy Andrea kérdezte írásban és videochaten.

Tovább
Szólj hozzá!

Vágvölgyi B. András a garancia a független újságírásra Ferencvárosban?

2020. június 18. 07:00 - Berecz.P

gonczi_ambrus_gergo_gabi_peti2.jpg

2020. június 11-én a Rádió9 legújabb adása ezúttal a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményből jelentkezett. A közel kétórás adás középpontjában a kerületi média szerepe és helyzete állt. Interjút készítettünk Vágvölgyi B. Andrással, a Ferencváros Újság új főszerkesztőjével, Hagymási Zoltánnal, a 9.tv főszerkesztőjével. Polyák Gábor médiajogásszal pedig a Mérték Médiaelemző Műhely legújabb kutatásáról beszéltünk. Ezen kívül foglalkoztunk az álhírekkel és az összeesküvés elméletekkel is,  amiről Sárosi Péter, a PendulumBlog írója tartott nemrégiben előadást és Pataki Terézzel az Artemisszió Alapítvány munkatársával is beszélgettünk a kerületi civil társadalomról.

Szerkesztő-műsorvezetők: Borbás Gabriella, Berecz Péter

Fotók: Sarkadi Péter főszerkesztő

Tovább
Szólj hozzá!

Tervek, megoldási javaslatok, kérések az élhető Ferencvárosért

2020. június 16. 10:26 - Berecz.P

harom-gracia-1024x587.jpgAutómentes hétvégék Ferencváros szívében, költözés a digitális térbe, majd vissza a valóságba – a ferencvárosi kulturális és közösségi intézmények a nyitásban bíznak, de addig is online jelen vannak és segítenek, ha kell. Stadion helyett parkot a Duna-partra – mennyit ér egy civil kezdeményezés a politika ellenében, érvek és ellenérvek. Adománylicit a Horizontért és hírek a kilencedikből. Szerkesztő-műsorvezető Bencsik Márta és Nemesné Singer Edina.

Tovább
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása