SZERINTEM A MAGYAROKBAN SOK POZITÍV ÉRZÉS VAN – BESZÉLGETÉS MARCUS GOLDSON BRIT KÉPZŐMŰVÉSSZEL

2020. július 24. 07:00 - Berecz.P

marcus-boldson4-1024x718.jpgTöbb mint kétezer képet készített Budapestről, vizuális naplójával 27 éve követi a budapesti mindennapokat. Marcus Goldson brit szobrász, festő képeivel sok helyen találkozhatunk, a kiállítások mellett nyomtatásban, képeslapokon is megjelennek alkotásai, amelyekről ismerős helyek és jellegzetes fővárosi alakok köszönnek vissza ránk.

marcus-boldson2-1024x728.jpgEgy Ráday utcai kifőzde, falatozás a Mester utcai Zsolnay csempékkel díszített hentesüzletben, fürdőzés a Gellértben, és még sok-sok helyszín, ahol otthonosan érezzük magunkat, elevenedik meg a képeken. Nem a puszta épületeket, tereket festi, hanem mindegyiken ott az ember és a mozgásban lévő élet, mindenhol történik valami.

Kenya, Anglia, utazgatás a nagyvilágban, aztán Magyarország és Budapest voltak a főbb állomásai életének. A tizenhárom éve Ferencvárosban élő alkotót Bencsik Márta kereste fel belső-ferencvárosi otthonában, aki arról is beszélt, hogyan látja egy idegen, ráadásul művész a magyarokat.

 

marcus-boldson3-1024x600.jpg

Képek és szöveg: Bencsik Márta.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr3816044702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása