Stadion helyett PARKOT a Duna-partra

2020. május 18. 10:23 - GabiB

97426508_255332782490659_8267261850899447808_n.jpgSzínművészek, tudósok, szakemberek, környezetvédők, aktivisták, dél-pesti lakosok aláírásával indult a „stadion helyett PARKOT a Duna-partra” petíció az aHang.hu felületén.

Stadion helyett PARKOT a Duna-partra!

Az aláírók 4 pontban fogalmazták meg kéréseiket, melyet Orbán Viktornak és a magyar kormány tagjainak címeztek.

  1. A kormány ne építsen stadiont a ferencvárosi Duna-partra.
  2. Hatalmas épületek helyett park létesüljön a kormány támogatásával a pesti Duna-part egyik utolsó még beépítetlen területén.
  3. Az így felszabaduló mintegy 200 milliárd forintból a kormány azokat az embereket, családokat és vállalkozásokat támogassa, akik a koronavírus-járvány miatt kilátástalan helyzetbe kerültek.
  4. A budapesti egészségügyi alap- és szakellátás fejlesztésére a kormány biztosítson forrást.

Az indoklásban részletesen kifejtik, hogy a járvánnyal új időszámítás kezdődött. Így különösen fontos ismét feltenni a kérdést: a stadionépítés-e a közpénzek fölhasználásának legbölcsebb, leggazdaságosabb és legemberségesebb módja? Az aláírók azt javasolják, hogy a stadionra szánt mintegy 200 milliárd forintot a kormány az egészségügy megerősítésére, a munkahelyek védelmére, és a járvány nyomán kibontakozó szociális válság kezelésére fordítsa.

Kérésük sarkalatos pontja, hogy az egyre sűrűbben lakott városrészben élőknek stadionok és újabb beépített zöldfelületek helyett közparkokra, rekreációs célú, ingyenesen használható közösségi terekre van szükségük. Így a kormány létesítsen parkot ezen a területen. A stadion a hozzá épülő utakkal, parkolókkal a Duna déli szakaszának egyetlen közparkká alakítható szabad területét foglalná el.

A petíció szövege itt érhető el.

Korábbi cikkeinkben is bemutattuk, hogy az érintett Duna-parti területen jelenleg a régi épületek bontása, tereprendezés, és rekultiváció zajlik. A stadion építése még nem kezdődött el, a kivitelezőt egyelőre nem választották ki. Tehát nem egy folyamatban lévő építkezés leállítását kérjük.

2019. október 14-én a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. megkötötte a szerződést a stadion helyszínének bontási, területrendezési munkáira a FEJÉR-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt-vel és a „FÖLD-TRANS 2001” Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel. A szerződés értéke: 4,1 milliárd Ft + áfa. A szerződés teljesítésének határideje: a terület átadásáról számított 300 nap. A helyszínen lévő információs tábla alapján a teljesítés határideje 2020. november.

A területen zajló munkákról nemrég az atlaszo.hu számolt be "Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége letarolta a fákat az atlétikai stadion helyszínén" című cikkében. 

vituki2_20200424_kicsi.JPG

Kép forrása: adakutyak.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr2015704622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MACISAJT 2020.05.19. 12:06:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Az Eximbank adósságát is figyelembe véve a szektor adóssága a GDP 66,8 százaléka volt"

Borzasztó.
Akkor tedd mellé, mikor, az Úr hányadik esztendejében volt legutóbb Magyarország GDP arányos államadóssága 66,8%....

A Joda visszatér 2020.05.19. 12:11:03

@MACISAJT: Mindig őrjöngeniük kell valami ellen. Létszükséglet ez náluk.

nemecsekerno_007 2020.05.19. 12:54:33

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Akkor még legalább 10 évig. Muhahahahahahaa :)))))) De jó lesz :))))

nemecsekerno_007 2020.05.19. 12:58:32

@Eugene Horse: Engem meg az zavar, hogy közpénzből fizetjük a külföldön dolgozók helyett a nyugdíjasaikat. Igazán intézhetnék a négy fal között abból az évi 1000 Mrd-ból amit hazautalnak.
Dehát ilyen ez a pop-szakma.

Kivlov 2020.05.19. 13:08:34

@nemecsekerno_007:
Persze. csak akadékoskodni tudnak, mást nem.

2020.05.19. 13:10:52

@szugera bácsi: ezt már buktad, aki nem tud rendesen kérdezni, az így jár :)))))

apro_marosan_petergabor 2020.05.19. 13:11:52

Érdekes, mikor a ballib önkormányzatok vágják ki a fákat lendületesen nem látunk ilyen petíciókat.
Amúgy a stadion felér egy parkkal. A levegőt nem fogja rontani, a környezet biztosan parkosítva lesz.
A nívó növekedni fog, ami nem baj.
Érdemes megnézni a Soroksári út felső szakaszát, ahogy beépült nívós iroda és lakó ingatlanokkal, no meg a Nemzeti színházzal illetve a MÜPÁ-val. Szépen felhúzta azt a részt, amit azután követett a Mester utca túlsó odala - lassan talán már a Szigony és Lujza utcáig is eljut a fejlődés.... Hamár itt tartunk, azoknak a részeknek a szanálasa s helyükön park létesítése jót tenne a környéknek.
Igaz, lehetne sírni egy kicsit néhány cigányputri felszámolásán.
Másrészt nem mindegy, hogy mit látsz arra villamosozva, autózva, vag y aPetőfi-Rákoczi hidakon áthaladva - akár bp-i, akár külföldi polgárként.
Fejlődni kell, s ez a "mennyi inkubátort vehettünk volna helyette" (direkt nem írtam lélegeztető gépet, mert azt most jócskán vettünk) alsó-béka fara alatti közelítés nem biztos, hogy ezt támogatja.
Anno építettek a fáraók, császárok de a köztársaságok is. Ha nem így lett volna, s mindent zsétosztottak volna anép között mondjuk lepény formájában, miből élne ma Egyiptom vagy Olaszország és Franciaország (Cheops, Colosseum, Napoleon sírja stb....:))?

2020.05.19. 13:13:43

@apro_marosan_petergabor: "Amúgy a stadion felér egy parkkal." Ja, a Duna meg az óceánnal, a körűt meg erdei úttal, a Deák tér meg a Yellowstone parkkal. Még egy kis hülyeséget? :)

szánmonoxid 2020.05.19. 14:04:30

@szugera bácsi:
Rossz hírem van.
Mivel semmilyen rendezvény nem tartható augusztus 15-ig, otthon kell buzulnod.

@Pillangószelep:
Nem fővárosi, hanem kerületi terület, szóval Baranyi Krisztina az illetékes.

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Szerintem ezeket nem árulgatják, hanem főszerepelnek rajtuk.
A legutóbbi címe: Két agyatlan fideszes fasz akcióban.

midnightcoder2 2020.05.19. 14:08:36

Nem lenne ezekkel a stadionokkal semmi baj, ha az élsport fogyasztóinak a pénzéből épülnének. Szépen beépítve az építési/fenntartási költségek a jegyárakba, ahogy a szórakoztatóipari szakmunkások bére is, és akinek ez megéri vegye meg rá a jegyet. De ne az én befizetett adóforintjaimból tartsák el a szórakoztatóipart, vagy ha igen, akkor állam bácsi nekem is adjon legalább félmillió forintot VR szemüvegre, konzolra, játékokra, mert hogy engem ez érdekel és nem az élsport. Mert hogy gyanítom annyit én is beletolok havonta a költségvetésbe mint egy átlag futballszurkoló...

humorpalanta 2020.05.19. 14:26:44

Amúgy azt nem értem, hogy ha nap, mint nap verik a micsodájukat a Fityiszesek, hogy Budapest így, Budapest úgy, és hogy semmi nem jó nekünk, miért nem építik fel az atlétikai stadionjukat mondjuk Alsóvalagpusztán a vasútállomás mellett? Senkit nem zavarna.
Vagy ha már odáig vannak, felőlem Debrecenben a Nagyerdőben is felhúzhatják.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.19. 14:27:46

@MACISAJT: Nem érted miről szól a dolog. @nemecsekerno_007: -n röhögök, mert azt írta hogy csak a ballib kormányok vesznek fel hitelt.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.19. 14:29:01

@humorpalanta: Jó meglátás! Válasz nem fogsz kapni rá a narancskomcsiktól.

cicmen 2020.05.19. 15:25:22

"Színművészek, tudósok, szakemberek, környezetvédők, aktivisták, dél-pesti lakosok aláírásával indult a „stadion helyett PARKOT a Duna-partra” petíció az aHang.hu felületén."

Ezt az ócska chartás időket idéző libsi trükköt meddig erőltetitek még ezekkel az aláírásokkal?
Kik ezek és milyen alapon tartják annyival többre magukat, hogy negyven aláírással keresztül akarják húzni egy több tízezres stadion építését, így több tízezer ember szórakozását? Ezek nagyrészt állami támogatásból létezni tudó foglalkozások képviselői, ilyen alapon ők ne kapjanak pénzt és abból építsen egy parkot a kormány valahol! Ez a park mizéria is egy libsi agyrém, nem a város közepén kell erdőt telepíteni, a város az város ,ezzel összefüggő tennivalók is vannak bőven, ha már stadion ellen akartok tiltakozni! Lélegeztetőgép, meg a fák, ez a libsi mantra, lélegeztetőgépből meg bevásároltunk mostanra, ezért gyérül a repertoár! :D

midnightcoder2 2020.05.19. 15:41:03

@cicmen: Ez a több tízezer ember hány év alatt jön össze ? Vagy kivezényelik az iskolásokat meccset nézni ?

midnightcoder2 2020.05.19. 15:43:03

@cicmen: Amúgy a falábú focistáink, illetve a többi főállású szórakoztatóipari szakmunkás szerinted mennyi ideig tudna megélni állami támogatás nélkül ? A stadionok fenntartását nem tudnák kihozni a jegybevételekből.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.19. 15:52:54

@cicmen: Mert aztán egy atlétikai stadion qrvára tele lesz, mi? Banyek, atlétikai stadionban nem lehet focimeccseket tartani, ha jól tudom. Te is csak akkor mész oda ha oda szervezik a Pride-t.

cicmen 2020.05.19. 15:56:31

@midnightcoder2: Ez nem atlétikai stadion? Ja, de! Akkor ott nem fognak focizni!
Annyira egysíkú ez az egész nálatok, se uszoda, se stadion, se vasút, se várfelújítás, se semmi! Na ti pont ezt csináltátok, mondjuk parkot sem építettetek ezek helyett, meg a posztban felsorolt stadionnál jobb ötleteiteket sem akkor találtátok ki, mert akkor azt nektek kellett volna elkúrás helyett megcsinálni! Na ezért van kétharmad, mert ebből lett elég!

midnightcoder2 2020.05.19. 16:20:15

@cicmen: Az is csak élsport, csak még kevesebb embert érdekel. Mondom, nekem nincs azzal bajom, ha közpénzből kielégítik egyes csoportok szórakozási igényét, csak akkor ne kivételezzenek csak a sportrajongókkal, de adjanak a játékosoknak játékkonzolt és VR szemüveget, a pornófüggőknek ingyenes pornócsatorna előfizetést, és igen akkor azoknak akik magyar élsportolókat akarnak nézni előben, csinálhatnak felőlem stadionokat is. Vagy egyezzünk ki abban, hogy a szórakoztatóipar támogatása nem állami feladat. Alapvető kulturális funkciók igen (Pl. vagy 4-5 színház országszerte, múzeumok, könyvtársak, műemlékek fenntartása) de a stadion és a pornócsatorna nem.

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2020.05.19. 16:20:59

Leszarjuk a lipsiket, stadionra nagyobb szukseg van.

midnightcoder2 2020.05.19. 16:21:26

@cicmen: Amúgy én pont annyira utálom az impontens és pont annyira korrupt gazember ellenzéket is, de ettől ha Orbán faszságokat művel nem fogom elnézni neki.

Épüljön STADION a CEU helyére.. 2020.05.19. 16:23:30

"Az aláírók azt javasolják, hogy a stadionra szánt mintegy 200 milliárd forintot a kormány az"

Amugy meg MI A FASZ kozuk van hozza, hogy magyarok mire hasznaljak a penzuket ?

Sir Galahad 2020.05.19. 16:49:32

Szóba került az imént a budapesti homoszexuális menet illetve fesztivál kérdése. Akik bedobták a témát, alighanem azért tették, mert szerintük ahogy az augusztus 20-iki tűzijáték költségét már javasolták, úgy ennek bekerülési összegét is fordítsák mondjuk a járvány miatt megszorultak támogatására. Ha lenne ilyen petíció, én támogatnám.

cicmen 2020.05.19. 16:58:51

@midnightcoder2: Értem amit írsz, viszont ne gondold túl, mert a támogatásnak valamilyen erőfeszítés kell, hogy a feltétele legyen. a faszverőknek az ingyenpornó nehezen indokolható!
Még a focisták teljesítménye mögött is rengeteg meló van, ott inkább a morállal van a baj!

Ahoj- 2020.05.19. 16:59:04

Még hány kib4szott stadion épül ebben a Qrva országban? 50 ezer emberen kívül senkit nem érdekel a magyar foci meg az atlétika. Legyen valóban park, fejlesszék ezt a térséget is. Népligetnél is intemodális csomópont helyett valami atlétikai szar épül. Kinek? Miért?

midnightcoder2 2020.05.19. 17:39:17

@cicmen: Nézd, a pornófilmek készítése és a pornó streaming rendszerek fenntartása mögött is rengeteg munka van. És mint a két csapat pénzért csinálja amit csinál, csak a focistákat és a többi élsportolót közpénzből fizetik. Annyi a történet, hogy van egy rakás főállású szórakoztatóipari szakmunkás, akik közül az egyik az adófizetők egyik csoportjának a fogyasztói igényét elégíti ki, míg a másik csapat pedig a másikét. És van állam bácsi, aki az egyik fogyasztói csoportot közpénzből támogatja. Ez kb. olyan, mint ha teszem azt a Coca-Cola fogyasztói állami támogatást kapnának, míg a Pepsi Cola fogyasztói pedig nem. Azok, akik ez utóbbit kedvelik joggal lehetnek felháborodva azon, hogy az előbbiek miért vannak preferált helyzetben, miközben a közösbe ők ugyanúgy beleteszik a pénzüket mint a Coca-Cola fogyasztói.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.19. 17:42:28

@Épüljön STADION a CEU helyére..: Ha te kifizeted és nincs egy fillér se benne a közöd adónkból akkor tőlem mehet felcsútra. Egyébként meg "finanszarozzák" abból amit anyád a picsájával keres!

cicmen 2020.05.19. 17:43:17

@midnightcoder2: Amúgy én pont annyira utálom az impontens és pont annyira korrupt gazember ellenzéket is, de ettől ha Orbán faszságokat művel nem fogom elnézni neki.......

Én egyenlőre a képmutató libsiket vágom ahol érem, ha ők eltűnnek, akkor mehet a többi!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.19. 17:43:31

@Sir Galahad: "Szóba került az imént a budapesti homoszexuális menet " - ja, Cycmen az utánam loholó nickjével felhozta.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.19. 17:51:37

index.hu/kulfold/2020/05/19/svedorszag_koronavirus-jarvany_idosotthonok/

"A járvány svéd áldozatainak közel fele idősotthonokban élt"

Hova el nem ér Karácsony keze? :-))

erol 2020.05.19. 17:53:28

@cicmen: Oké, de minek neked ehhez stadion?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.19. 18:08:09

@cicmen: "egyenlőre" - Te is a kupiban tanultad a helyesírást, amíg anyád ott dolgozott? :-))

szánmonoxid 2020.05.19. 18:11:50

@cicmen:
A stadiont építő Mé szaros Lőrinc szerinted mi a faszból lett 5 év alatt dollármilliárdos, ha nem az államtól lopott pénzből? Ezt már támogatásnak se nevezzük, mert nem az, hanem sima lopás?

Te ostoba barom, egy atlétikai stadiont hányszor lehet megtölteni egy évtizedben? Egyszer, amikor valami nemzetközi versenyt ide tudnak hozni?
De még az sem biztos, az atlétika leginkább a kutyát nem érdekli.

Vasútnál mire gondolsz, a csúti kisvasútra, amit felhúztak százmilliárdból, és a kutya sem utazik rajta? Havonta több nap van, amikor egész nap 0 utassal jár.

"a focisták teljesítménye mögött is rengeteg meló van"
Igen, vannak országok, ahol tényleg. De az egyik sem Magyarország.
Másrészt ha a sportrajongókat támogatják, támogassák a többit is.

Kétharmad meg azért lett, mert az országban sok a hozzád hasonló agyatlan, műveletlen, semmihez sem értő fasz, akit meg lehet venni 30 kiló krumplival, és akinek ennek ellenére szavazati joga van. Tényleg iskolai végzettséghez és IQ-teszthez kellene kötni. Akkor neked nem lenne.
Tényleg csak a legesleghülyébb troll ért ma rá a narancskomcsiktól?

@Ahoj-:
A Népligetél nem atlétikai, hanem sportcsarnok. 20 ezres. Tényleg faszság, a feleakkora Papp Lacit se tudják megtölteni nem állami pénzen felfújt rendezvényekkel.

@midnightcoder2:
Miért pornócsatorna-előfizetést? Miért ne fizessék be őket kurvákhoz? A sportrajongók se csak tévén nézhetik.

@Sir Galahad:
Mondjuk a buzimenetet nem állami pénzből szervezik, mint az összes többit, amiről szó volt.

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Szerintem félreérted, ironizált.

Sir Galahad 2020.05.19. 18:54:03

@szánmonoxid: Tök mindegy. A nagy többségnek nincs rá szüksége, úgyhogy az árát nyugodtan költsék fontosabb dologra.

cicmen 2020.05.19. 18:54:25

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Szóba került az imént a budapesti homoszexuális menet " - ja, Cycmen az utánam loholó nickjével felhozta."

:DDDDDDDDD Láttam hogy felszoptad próbaképpen, nem tűnt fel, hogy nem én vagyok?
Amúgy tetszik, hogy üldözöl a szerelmeddel, viszont ennyi közös élmény után már nem kéne mással összekeverni!

cicmen 2020.05.19. 19:10:31

@szánmonoxid: Kétharmad meg azért lett, mert az országban sok a hozzád hasonló agyatlan, műveletlen, semmihez sem értő fasz, akit meg lehet venni 30 kiló krumplival, és akinek ennek ellenére szavazati joga van. .................

Természetesen! Olyan vagy mint az egyik SZDSZ-es zsidrák a tv-ben, aki elkezdte osztani az észt és amikor megkérdezte a riporter, hogy ezzel a tömérdek tudással hogyhogy ennyire szarul kormányoztak, majd később még a parlamentből is kiestek, azt bírta válaszolni, hogy az emberek a hülyék! Hány embernek legyen szavazati joga, hogy nyerjetek? Száznak? :D
Amúgy az általam idézett mondatod választékosságából kiviláglik, hogy csak egy lumpenproli vagy, úgyhogy ne nagyon fölényeskedj, mert nincs mire! :P

Emmett Brown 2020.05.19. 19:46:17

@midnightcoder2: jönnek majd az E-sport stadionok is. Annyira mindegy, hogy azt nézed, hogy melyik feka a leggyorsabb, vagy hogy melyik ferdeszemű klikkel a legügyesebben.

A Joda visszatér 2020.05.19. 20:54:07

@Eugene Horse: Mi lesz veled, ha anyád nyugdíjából megvetted a pink szőrtangát, és elmarad a buzifeszt?

A Joda visszatér 2020.05.19. 20:57:00

@szánmonoxid: Ezt az üzenetet kaptad a homosexaidtől?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.19. 21:08:19

@cicmen: "Egyenlőre" maradjunk a helyesírásnál! Ha azt abszolváltad, akkor válthatsz nicket! :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.19. 21:11:00

@szugera bácsi: Ne idegeskedj cycmen! Állj időben a bolt előtt és akkor nem viszik el előled. "Egyenlőre" csak ennyit tudok tanácsolni. :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.19. 21:12:44

@cicmen: Az a lumpenproli aki nem tudja az egyelőre helyesírását.

teéjesenmindegy 2020.05.19. 21:15:24

@midnightcoder2:
"em lenne ezekkel a stadionokkal semmi baj, ha az élsport fogyasztóinak a pénzéből épülnének. Szépen beépítve az építési/fenntartási költségek a jegyárakba, ahogy a szórakoztatóipari szakmunkások bére is, és akinek ez megéri vegye meg rá a jegyet. De ne az én befizetett adóforintjaimból tartsák el a szórakoztatóipart, vagy ha igen, akkor állam bácsi nekem is adjon legalább félmillió forintot VR szemüvegre, konzolra, játékokra, mert hogy engem ez érdekel és nem az élsport."
Ha veszek neked egy ilyen szart, akkor abbahagyod ezt a baromságot?
Az államnak igenis feladata a középületek építése, fenntartása. Ha te soha nem mész el a múzeumba, akkor azt is fel kéne számolni? Én sose megyek az operába, mert nem érdekel, akkor zárják be? De színházak, fesztiválzenekar támogatása meg a filmek, komolyzenészek támogatása is teljesen felesleges akkor. Hmmm. Mi is maradna, ami eltartja önmagát? Lássuk, Való világ meg a Lagzi Lajcsi.

szánmonoxid 2020.05.19. 21:17:20

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Ha te ismered, akkor lehet.
Én nem ismerem, iróniának tűnt. Ha komolyan írta, akkor súlyos a baj.

@Sir Galahad:
A magánpénzét mindenki arra költi, amire akarja, semmi közöd hozzá.
Az a baj, hogy az O1Gecigány a mi pénzünket is úgy költi (lopja) el, mintha semmi közünk nem lenne hozzá.

@cicmen:
Seggfejkém, lehet, hogy lumpenproli vagyok, de azért műveltségben és és dolgában jóval feletted állok. Akkor most döntsd el, hogy te mi vagy. Valahol a lavór és vödör fos között.

@Emmett Brown:
De ahhoz minek stadion?
(Jó, arra, amire a Szigeten a DJ-nek a nagyszínpad, nyilván.)

@szugera bácsi:
Öcsém, engem nem érdekel lesz-e vagy sem, téged érdekel, hogy lesz-e buzifesztivál, szóval hiba mosakszol, kis buzi, ezt már nem mosod le magadról.

teéjesenmindegy 2020.05.19. 21:17:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
Csak ugyan
dislexia
tejhatalom
magyar gyűlölő
felkiáltó jelet
És aki ezeknek nem tudja a helyesírását, az mi?

szánmonoxid 2020.05.19. 21:20:24

@teéjesenmindegy:
"Az államnak igenis feladata a középületek építése"
Egyrészt stadionoké nem feladata, másrészt még ha az lenne is, ezt a feladatot már a következő 1000 évre sokszorosan túlteljesítette.

Gondoltál már rá, hogy ki kéne húzni a fejed az O1Gecigány seggéből?
Gondoltál a faszt, mi, ahhoz ész is kéne.

Az oxigén kiválik a széndioxidból 2020.05.19. 21:20:55

@teéjesenmindegy: Ne keverd egy tevékenység támogatását, meg egy atlétikán kívül semmire nem használható stadion építését. Egy múzeumba pedig többen járnak mint atlétika versenyre. Rajtad meg látszik, hogy csak körbekergettek a Természettudományi múzeum körül és nem értek utol. Ezért értékeled az atlétikát. :-))

Az oxigén kiválik a széndioxidból 2020.05.19. 21:26:13

@teéjesenmindegy: Óóóó! Ennyire el vagy varázsolva tőlem, hogy gyűjtöd az elütéseimet? Mi van a szabadalmaddal? :-))

Az oxigén kiválik a széndioxidból 2020.05.19. 21:28:05

@szugera bácsi: Már a poszt elején elárultad a szexuális irányultságod, szóval már csak magyarázkodsz.

cicmen 2020.05.19. 21:38:24

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Azt tudtam, hogy több nickkel nyomod, de miért vagy annyira igénytelen, hogy saját magadnak válaszolsz?@szánmonoxid:

cicmen 2020.05.19. 21:40:27

@szánmonoxid: Most tényleg a műveltséged bizonygatod? Valahol igazad van, mert nem látszik!

Az oxigén kiválik a széndioxidból 2020.05.19. 21:51:12

@cicmen: "Egyenlőre" te nem érted mi a helyzet. @teéjesenmindegy: a globális felmelegedés elleni harc élvonalában van.

A Joda visszatér 2020.05.19. 22:08:43

@Az oxigén kiválik a széndioxidból: Miért, mert megkérdeztem, hogy lesz e buzifeszt? Ha te megkérdezed, hogy lesz e nyáron tusványosi szabadegyetem, akkor "fidessnáci " vagy?

A Joda visszatér 2020.05.19. 22:11:27

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Gondolom komoly készleteket halmoztál fel szőrtangából meg tapadós naciból még a kijárási korlátozás bevezetése előtt. Viszont Arabs bikáid késlekednek, a járvány kissé visszavetette illegálisékat.:)

cicmen 2020.05.19. 22:15:06

@Az oxigén kiválik a széndioxidból: Ezt nem lehet megmagyarázni! Na beszélgess magaddal több nicken, jó mulatást balfasz!

teéjesenmindegy 2020.05.19. 22:35:46

@Az oxigén kiválik a széndioxidból:
"Egy múzeumba pedig többen járnak mint atlétika versenyre. Rajtad meg látszik, hogy csak körbekergettek a Természettudományi múzeum körül és nem értek utol. Ezért értékeled az atlétikát. :-))"
Na, ez legalább vicces volt. Egyébként ez röhejes összehasonlítgatás, hogy hányan járnak és hova.
Egy atlétikai versenyen egyszerre vannak tízezrek, a múzeumban meg hónapok alatt.

teéjesenmindegy 2020.05.19. 22:39:28

@Az oxigén kiválik a széndioxidból:
"Ennyire el vagy varázsolva tőlem, hogy gyűjtöd az elütéseimet?"
Neeee, ne próbáld kimagyarázni, hogy elütések lennének. :D:D:
Hogy fogalmad sincs az összetett szavakról, meg ilyen baromságokat leírsz, hogy tejhatalom. Milkpóver baszod.

Ja, ugye még mindig nem akarok semmit csinálni a nyomorul co-val, de mindegy, lovagolj rajta. :)
De könyörgöm, ha valaki elgépel valamit akkor itt őrjöngsz, a saját hibáidat nem veszed észre. Másokat basztatsz, hogy több nickkel vannak, de hát te is épp nem kurt-ként vagy fent ugye?

teéjesenmindegy 2020.05.19. 22:59:04

@szánmonoxid: "Egyrészt stadionoké nem feladata, másrészt még ha az lenne is, ezt a feladatot már a következő 1000 évre sokszorosan túlteljesítette."
Jaja. Ráköltöttek 333 milliárdot 10 év alatt. Ebből a Puskás volt 190. Ha jól számolom a többire évente elment 14,3 milliárd. Évente 1430 forintomba került... Ejha.

teéjesenmindegy 2020.05.19. 23:00:26

Az azért megvan, hogy az atlétikai vb-re jönnek százezren, költenek, turistáskodnak?
A parkba meg kurvára nem megy senki?

Az oxigén kiválik a széndioxidból 2020.05.19. 23:25:20

@teéjesenmindegy: Mennyi is volt a vizes VB vesztesége? Mennyi is az oxigén súlyaránya a széndioxidban? :-)) Ha ezt ki tudod számolni, elmagyarázom a CO2 termikus disszociációjának entalpia változásának mérlegét hogy kell értelmezni.

Az oxigén kiválik a széndioxidból 2020.05.19. 23:28:50

@teéjesenmindegy: Ideges vagy cuncimókus? A szabadalmi ügyvivő nem érti az eljárásodat? Próbáltad már dekantálni az oxigént a szénből a disszociáció után? :-))

teéjesenmindegy 2020.05.20. 01:14:14

@Az oxigén kiválik a széndioxidból: Már miért lennék ideges? Ezt miből szűrted le?

teéjesenmindegy 2020.05.20. 01:16:40

@Az oxigén kiválik a széndioxidból: De hallgatlak, mennyi volt a vizes vb vesztesége. Na, mesélj már valamit végre.

Ugye még indig nem mondtam, hogy a co-t kell bontani, de erőltesd csak, ha ettől áll fel, meg a 14 évesektől.

Az oxigén kiválik a széndioxidból 2020.05.20. 06:45:41

@teéjesenmindegy: "amiből energia közlésével kiválik mondjuk az oxigén... A víz ilyen, meg mondjuk a Co2 is" - ezt írtad. Na hogyan is válik ki a széndioxidból az oxigén? Csak írd le az eljárást pár mondatban! :-)) Hadd röhögjek!

cicmen 2020.05.20. 07:26:13

@Az oxigén kiválik a széndioxidból: Ilyen lassan váltasz nicket? :-))........................

Most ebből akarsz megélni, hogy ezt a hülyeséget ismételgeted? Egy vitaképtelen kisebbrendűségi komplexusos fasz vagy, érdemben nem tudsz hozzászólni, ezért ezt az ökörséget erőlteted, ráadásul ezzel párhuzamosan csúnyán lebuksz, hogy te váltogatsz! Amit már be is vallasz!
Aljas vagy és barom!

birkamenet 2020.05.20. 09:02:31

@nemecsekerno_007:

A magadfajta primitív illiberált idióták sz´ámára pedig csak meg kellene építeni azt a 189-ik stadiont is, hogy amikor Dr. 10 parancsolattal gyógyító K´ásler ősszel megint kivág titeket a kórh´ázakból mert kell neki 36 000 üres kórházi ágy, akkor legalább be tudnának titeket paterolni a szintén üresen álló stadionba.
Ha a gyep nem elég kemény, akkor az orbán áldozatok cociális temetését is el lehetne végezni a stadionban.

birkamenet 2020.05.20. 09:10:09

@teéjesenmindegy: "Az azért megvan, hogy az atlétikai vb-re jönnek százezren, költenek, turistáskodnak?"

Persze te hülyegyereke Orbanisztánnak, egyszer eljönnek 30 ezren, aztán a következő 100 évben nincsen semmi más rendezvény ott, az esetleg 10 évenk´énti úttörő és kisdobos bajnokságokat leszámítva. Te meg mehetsz oda megcsodálni az üresen kongó stadion látványát és fenntartási költségeit.

Amúgy meg ha megalománia, akkor miért nem alpesi lesikló pályát építene oda a Führered, az még nagyobb látvány lenne!

birkamenet 2020.05.20. 09:21:36

@szugera bácsi:

másik hülyegyereke orbanisztánnak, abban már van tapasztaltunk, mi történik, amikor a Führered törpeként óriásnak álmodja magát és VB-t rendez a sleppjével:

g7.hu/kozelet/20200129/vilagszerte-korozik-a-budapesti-vizes-vb-gazdasagi-igazgatojat/

Világszerte körözik a budapesti vizes vb gazdasági igazgatóját

nemecsekerno_007 2020.05.20. 09:55:15

@birkamenet: Azért hergelhetitek a prolikat ilyen baromságokkal mert a többségnek fogalma sincs a költségvetés nagyságrendjéről. Az amit 8 év alatt stadionokra költöttünk kb 1 hónap nyugdíjra elég. Az EÜ működtetésére kb. 3 hónapig. Persze tolhatjátok a szociális demagógiát az irígyek miatt mindig lesz rá igény.

Emmett Brown 2020.05.20. 10:13:00

@szánmonoxid: www.youtube.com/watch?v=8Y3t52hWIas

2014es Lol vb megnyitója. a meccsek simán megtöltenek akkora sportcsarnokokat, mint nálunk az Aréna, vagy az új Népligeti csarnok

2020.05.20. 11:04:11

@szugera bácsi: homó vagy, és ezen a MAGYAROK ISTENE sem tud változtatni :)))))))))))))))))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.20. 12:51:34

@nemecsekerno_007: " mert a többségnek fogalma sincs a költségvetés nagyságrendjéről. " - te beszélsz aki szerint csak a ballib kormányok emelnek adót és vesznek fel hitelt? :-))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.20. 12:55:36

@cicmen: Tényleg? Lebuktam? Hűűűű! Hogy te milyen milyen szemfüles vagy! Rájöttél hogy @Az oxigén kiválik a széndioxidból: nick az enyém @teéjesenmindegy: kedvéért? Columbo és Maigret elbújhat melletted! :-))

cicmen 2020.05.20. 14:02:40

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nem a lebukás a lényeg hülye paraszt, az a szánalmas, hogy magaddal beszélgetsz! Ezt sem fogod fel természetesen, hogy ezzel mi a gond, mert alapból egy primitív személyiség vagy! Jobb lenne ha kussolnál, addig sem égeted magad!

A Joda visszatér 2020.05.20. 15:14:08

@birkamenet: Gyurcsányod meg Foci EB-t akart rendezni azután, hogy Őszödön elmondta, hogy "nincs tovább, azért nincsen, mert elkúrtuk".

A Joda visszatér 2020.05.20. 15:15:29

@Eugene Horse: Te támogatod a Prideot, nem? Akkor miért én lennék a homo? Nem értem a logikádat.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.20. 15:35:27

@cicmen: Magammal beszélgetek? Hol? Megint túl sok fájdalomcsillapítót kaptál az ánuszod összevarrásánál?

@szugera bácsi: Ezt pont te mondod cycmen? A Pride időpontját már elárulták az ánusz sógoraid?

A Joda visszatér 2020.05.20. 21:36:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Nagyon rá vagy kattanva erre a cycmenre, de kár reménykedned, sztem ős is heteró, veled ellentétben. Kénytelen leszel a kezedben lévő szöges bunkóval randizni, te bunkó.:))

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.21. 06:36:21

@szugera bácsi: Mondod ezt te, aki a kedvemért hoztad létre ezt a nicket! Cycmen! Minden megszólalásodból üvölt hogy ugyanaz a félkegyelmű féreg vagy. :-))

cicmen 2020.05.21. 07:05:51

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: "Mondod ezt te, aki a kedvemért hoztad létre ezt a nicket! Cycmen! "

Mi van, lumpenértelmiségi? Beakadt a lemez, ezzel a cycmenezéssel próbálod megúszni a vitát?
Előveszed a széndioxiddal kapcsolatos ismereteidet is, hogy egyáltalán írni tudj valamit? Még soha nem mertél érdemben vitatkozni velem, mert tudod, hogy azonnal lealázlak te kis szarjankó!
Marad a buzizás, meg az öklözőzsírozás, mert ráadásul humorod sincs, ugyanis az is intelligenciafüggő, aminek híján vagy!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.21. 08:24:22

@cicmen: Az öklözőzsír a te vesszőparipád, buzizni te szoktál, lásd az új nickedet amit miattam hoztál létre. A széndioxiddal a feltalálónkat szívatom, mert mindig kiborul rá. :-)) Az meg látszik, hogy te is kihagytad a kémia órákat, mert nem érted mi a baj azzal hogy "kiválik".
Egyébként, "egyenlőre" én csak annyit látok hogy ideges vagy és nem emlékszem hogy bármiféle dologról értelmes érveid lettek volna. Válts át a @szugera bácsi: nickedre, ennyi maximum amit még tudsz tenni, miközben felmosom veled a padlót.
Jut eszembe Columbo! Miből ismerted fel hogy @Az oxigén kiválik a széndioxidból: nick az enyém? Mesélj mekkora szellemi erőfeszítésedbe került erre rájönnöd? :-))

cicmen 2020.05.21. 08:40:43

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Erről beszélek! Mindig ugyanezt írod, másra kevés vagy!
A helyesírási hibáim meg olyanok amilyenek, de ezek nélkül kb. ezer-null lenne a meccs a javamra kisköcsög!

A Joda visszatér 2020.05.21. 11:13:52

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: A kedvedért? Ne röhögtess más te kis önimádó. Zöldi kitiltott , ezért kellett az új nick. Egyébként emlékeim szerint ott még a "narancstálibok réme" nicken szerepeltél te kis export-import szakértő.:))

cicmen 2020.05.21. 11:31:19

@szugera bácsi: Zöldi egy vitaképtelen vén zsidó.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2020.05.21. 12:46:30

@cicmen: Na idézzél egy vitát amiben nem aláztalak porig! A kiválás szót meg még mindig nem érted. "Egyenlőre" csak arra vagy jó hogy pöckölgesselek unalmamban. Na váltsál a @szugera bácsi: nickedre, hogy ne érezd magad annyira elhagyottan! :-))

szánmonoxid 2020.05.21. 14:13:25

@cicmen:
Lehet.
Rólad viszont ordít, hogy egy műveltelen, agyatlan fideszes bunkó vagy.

szánmonoxid 2020.05.21. 14:16:09

@szugera bácsi:
Csak hát ő nem kérdez ilyet, mert nem érdekli.
Lebuktál, buzi.

szánmonoxid 2020.05.21. 14:29:22

@teéjesenmindegy:
És közben mennyit költöttek oktatásra meg egészségügyre, faszkalap?
Mellesleg még hazudsz is, mert csak az úszó vb-re elment több mint 100 milliárd uszodaépítésre.
Szóval bőven 1000 milliárd fölött van az, ha mindent sportlétesítményt beleszámolunk.

" az atlétikai vb-re jönnek százezren"
Az a foci vb. Meg a Sziget fesztivál.
Az atlétikaira tízezren sem. A kutyát nem érdekli.

A parkba meg járnak a helyi lakosok.

@Emmett Brown:
Egy évben egyszer, te barom. És mi van a többi 364 nappal? Vagy gondolod, hogy egy sportcsarnok fenntartása akkor ingyen van, ha nincs benne rendezvény?
süti beállítások módosítása