Ferencvárosi általános iskolai körkép – tudnivalók, körzethatárok

2019. szeptember 16. 09:09 - GabiB

toni_iskola_foto_kicsi.jpgHány általános iskola van Ferencvárosban, és hány első osztály indul, milyen tagozatokkal? Melyikbe vagytok körzetesek? Mit árulnak el az országos kompetenciamérés eredményei a ferencvárosi általános iskolákról? Mi az a FIT-jelentés, miért érdemes megnézni iskolaválasztás előtt? Mit tartanak fontosnak az iskolaigazgatók? Általános iskolai körkép sorozatunkban ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk. És hamarosan összegyűjtve mutatjuk a nyílt napokat, iskolaelőkészítő foglalkozásokat.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: gyerek suli

Rekordárakon az új lakások Ferencvárosban

2019. szeptember 12. 11:13 - GabiB

metrodom_epitkezes.jpgLakáspiaci körképünket az Eltinga Ingatlanpiaci Kutatóközpont munkatársai készítették: Horváth Áron és Sápi Zoltán.

Kerületünk jó ideje a lakásfejlesztők kedvenc célpontja. 2001 és 2011 között a megújulás nagyjából a Haller utcáig tartott, fokozatosan kifelé és a Duna felé húzódva. Most pedig már a Vágóhíd utcán túl is ott vannak a daruk: több fejlesztés folyik a Vaskapu utca külső szakaszánál is. Utoljára 2019 tavaszán számoltunk be az épülő új lakásokról. Nézzük most, fél évvel később mi a helyzet. Interaktív térképen mutatjuk az ingatlanfejlesztéseket, és az eladó új lakások számát. 

Tovább
Szólj hozzá!

Ferencvárosiak a Ferencváros újságról

2019. szeptember 09. 09:32 - GabiB

ferencvaros_ujsag_kep.pngA Kilencben az élet blog facebook oldalán, zárt facebook csoportjában, és más kerületi csoportokban is megkérdeztem az embereket, hogy mit gondolnak a Ferencváros újságról, ami 2019-ben nagyjából 70 millió forint közpénzbe kerül. Közel 100 észrevételt, véleményt kaptam. Ez a cikk néhány szempont mentén csoportosítva idézi a vélemények egy részét.

Tovább
Szólj hozzá!

Önkormányzati képviselőjelöltek bemutatkozása - Malmoktól a József Attiláig

2019. augusztus 30. 13:39 - GabiB

7-estől a 12-es egyéni választókerületig

Ferencvárosban 12 területi egyéni választókerület van. Megkértem a képviselőjelölteket, hogy írjanak magukról pár bemutatkozó sort és küldjenek fotót. Az ellenzéki képviselőjelöltektől megkaptam, a FIDESZ-KDNP jelöltjei sajnos nem küldtek. Ez a cikk a bemutatkozásokat tartalmazza az 7-estől a 12-es egyéni választókerületig, Malmoktól a József Attila lakótelepig. A másik 6 egyéni választókerület képviselőjelöltjeinek bemutatkozása ITT olvasható. 

Tovább
Szólj hozzá!

Önkormányzati képviselőjelöltek bemutatkozása – Kálvintól a Nagyvárad térig

2019. augusztus 30. 07:58 - GabiB

1-estől a 6-os egyéni választókerületig

Ferencvárosban 12 területi egyéni választókerület van. Megkértem a képviselőjelölteket, hogy írjanak magukról pár bemutatkozó sort és küldjenek fotót. Az ellenzéki képviselőjelöltektől megkaptam, a FIDESZ-KDNP jelöltjei sajnos nem küldtek. Ez a cikk a bemutatkozásokat tartalmazza az 1-estől a 6-os egyéni választókerületig, a Kálvintól a Nagyvárad térig. A másik 6 egyéni választókerület képviselőjelöltjeinek bemutatkozása ITT olvasható.

Tovább
Szólj hozzá!

Önkormányzati képviselőjelöltek Ferencvárosban

2019. augusztus 26. 11:47 - GabiB

onkori_valasztas_ertesito.jpgAz önkormányzati választáson Budapesten 3 személyt választunk: budapesti főpolgármestert, kerületi polgármestert és kerületen belül, területi egyéni képviselőt. Ferencvárosban 12 területi egyéni választókerület van, és 5 töredékszavazatos listás hely. Azaz a testület a polgármesterből és 17 képviselőből áll. (Jelenleg Bácskai János polgármester és a 4-es számú egyéni választókerület képviselője is egyben, ezért 17 tagú a testület.)

Tovább
Szólj hozzá!

Kukkantsunk be a Boráros téri könyvtárba!

2019. augusztus 22. 17:51 - GabiB

img_5963.JPGDömsödy Andrea írása és fotói

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár két fiókot működtet a Ferencvárosban. Belső-Ferencváros könyvtára a Boráros téren található, melyről korábbi írásainkban már sok információt közöltünk. Így most elsősorban fotókkal szeretnénk kedvet csinálni a látogatáshoz, beiratkozáshoz. Nem titkolt szándékunk, hogy tippeket kapjunk, melyek segíthetik a kerületi könyvtári ellátás fejlesztését. Már a Lónyay utca felől nyíló bejáraton jó látható a nyitva tartás. Hétfőn, szerdán, pénteken délután, kedden és csütörtökön délelőtt tartanak nyitva. Hétvégén csak az online szolgáltatások vehetők igénybe. 

Tovább
Szólj hozzá!

Mire jók a közkönyvtárak?

2019. augusztus 02. 08:00 - GabiB

img_5946.JPGDömsödy Andrea írása

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár két fiókot működtet a Ferencvárosban. Belső-Ferencváros könyvtára a Boráros téren, Külső-Ferencvárosé a Börzsöny utcában található. Korábbi írásunkban a két működő könyvtárat mutattuk be. Most a két könyvtárvezetővel, Körmendiné Jakub Ágnessel és Tóthné Movik Adriennel folytatott beszélgetés alapján sorra vesszük, hogy a kölcsönzésen kívül mi mindenre jók a kerületi bibliotékák.

   

Tovább
Szólj hozzá!