Új könyvek a Boráros téri könyvtárban – 2019. októberi könyvajánló

2019. október 21. 08:04 - GabiB

boraros_2.JPGÚj könyvek érkeztek a Boráros téri könyvtárba. A könyvtárvezető, Körmendiné Jakub Ágnes ezekből szedett össze egy csokorravalót. Szépirodalom, krimi, romantikus, szakirodalom, gyerekkönyv csoportosításban. 

 

 

 

kepek_szepirodalom.jpgSzépirodalom:

Cserna-Szabó András: Mérgezett hajtűk

„Cserna-Szabó Andrást eddig kivételes tehetségű, markáns hangú novellistaként ismerhette a közönség, e könyvében viszont mint esszéíró mutatkozik be. Negyvenkét fejezetben száguld végig a magyar és a világirodalom történetén, Rabelais-től Garacziig, s a rövid szövegekben igyekszik megragadni egy-egy életmű vagy alkotás lényegét, metafizikai középpontját.”

Grecsó Krisztián: Vera 

„Szeged, 1980. Vera az általános iskola negyedik osztályába jár, jó tanuló, jó sportoló. A papa a honvédségen dolgozik, a mama meg minden nap várja őt tanítás után. De Vera biztonságosnak hitt élete pár hét leforgása alatt megváltozik. Grecsó Krisztián új regénye arról szól, hogy a családi titkokat felfedni nemcsak tudás, de bátorság kérdése is. Vera felismeri: vannak helyzetek, amikor idő előtt kell felnőttként viselkednünk. És hogy fel lehet nőni a feladathoz.”

Peter Mayle: Huszonöt év Provence-ban

„Porvence-ba költözés 25. évfordulójára írt könyv egy szerelmes levél az örökbefogadott otthonnak, amit Jennie Mayle fotói tesznek igazán egyedivé.”

kepek_krimi.jpgKrimi:

Sigrídur Hagalín Björnsdóttir: A sziget

„Az elmúlt évek egyik legérdekesebb izlandi regénye izgalmas, valószerű és borzongató történet az elképzelt jövőnkről. Sigrídur Hagalín Björnsdóttir újságíró, az Izlandi Televízió munkatársa. E könyvét az Izlandi Női Irodalmi Díjra is jelölték.”

Stephen King: A kívülálló

„A Mr. Mercedes – Aki kapja, marja – Agykontroll trilógia után Stephen King – vagy ahogy rajongói világszerte emlegetik: a Mester – ismét egy hátborzongató thrillerrel hozza rá olvasóira az álmatlanságot.”

Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek:

„Delia Owens regénye Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es és 60-as években. A történet főhőse a lápvidéken sorsára hagyott kislány, Kya Clark, aki az évek során elszigeteltségében önellátásra rendezkedik be, s alig érintkezik a környékbeliekkel. A biológus Owens első regénye egyszerre fordulatos krimi, érzékeny fejlődésregény, valamint a vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajza.”

kepek_romantikus.jpgRomantikus:

Hazel Gaynor és Heather Webb: Az utolsó karácsony Párizsban

„A feledhetetlen romantikus regény a nagy háború idején játszódik. 1914 augusztusában Anglia háborúban áll. Evie Elliott bátyja, Will, és mindkettejük legjobb barátja, Thomas Harding együtt indulnak a frontra. Mindenki mással együtt az ifjú hölgy is úgy hiszi, hogy a háború karácsonyra véget ér, és az ünnepeket Párizs romantikus utcáin sétálva tölthetik majd. Ám végül a történelem kegyetlenül rácáfol a várakozásokra.”

Anne Jacobs: A villa

„Anne Jacobs izgalmas romantikus regénye egy gazdag család és a cselédség mindennapjaiba enged betekintést. Az 1910-es évek Német- és Franciaországába kalauzol bennünket, Picasso és a modern művészet, a vad és mély érzéki szerelem korába, amikor már küszöbön az I. világháború. A nagy sikerű Downton Abbey című sorozat rajongóinak különösen ajánljuk.”

Kimberley Freeman: Csillagok az óceán felett

„Két zabolátlan természetű nő és az ár, amit ezért fizetniük kell Kimberley Freeman, az Örökzöld-zuhatag és az Álom-öböl népszerű írónőjének nagy hatású regénye a szerelemről, az anyaságról és annak kiderítéséről, kihez tartozunk a világon.”

kepek_szakkonyv.jpgSzakirodalom:

Csernus Imre: A harcos

„Dr. Csernus Imrét nem kell bemutatni senkinek – mégis csak kevesen ismerik igazán. A harcos című könyvben olyan őszintén vall önmagáról, a személyiségéről, a gondolatairól, az életét és a munkáját meghatározó értékekről, mint korábban még soha. Megtudhatjuk, hogyan alakult ki híres módszere, miért döntött úgy, hogy az egészségügyben eltöltött huszonöt év után abbahagyja a rendelést, és helyette inkább előadásokon igyekszik átadni az embereknek mindazt, ami az arcukra csalhatja az igazi, boldog mosolyt.”

Karig Sára: A szerencse lánya

„Karig Sára nevét sokan ismerik a Népek Meséi sorozatból, Bulgakov-fordításaiból, és talán még az 1947-es választásokkal kapcsolatos szerepéről is hallottak jó néhányan. 1988-89-ben elmesélte fordulatos élettörténetét Bakonyi Évának. Az interjú, s vele az interjúalany most új életre kel: megtudjuk, hogy a bajai úrilányból hogyan lett szociáldemokrata, Radnótiék és a Szent-Györgyi család barátja; hadifoglyok, bujkáló zsidók, árva gyerekek megmentője, utóbb a Világ Igaza; a kék cédulás választások leleplezője, majd hat évig vorkutai fogoly, hazajövetele után pedig évtizedekig az Európa Könyvkiadó szerkesztője, neves műfordító, akinek köszönhetően számos orosz, bolgár és ukrán irodalmi mű szólalt meg magyarul. ”

Wisinger István: Egy elme örökkévalóságnak

Neumann Jánost ma elsősorban a számítógép atyjaként ismerik, pedig jelentős eredményeket ért el a kvantummechanika terén, megalapozta a játékelmélet közgazdasági összefüggéseit, elvégezte a legfontosabb számításokat az atombomba elkészítéséhez, és foglalkozott más matematikai és fizikai problémákkal is. Rendkívüli emlékezőtehetségének köszönhetően a princetoni házában tartott társasági eseményeken viccekkel és ókori történetekkel szórakoztatta vendégeit. Wisinger István dokumentumregénye az ő rövid életének (1903-1957) rendkívüli krónikáját meséli el.”

kepek_gyerekkonyv.jpgGyerekkönyv:

Doris Rübel: Hogyan öltözködünk

„Nem is olyan könnyű dolog begombolni a kabátot! Cipőt felhúzni pedig pláne nem! És a masni kötést is milyen nehéz elsajátítani! Számos praktika, ügyes-játékos fogás leshető el a kukucskáló ablakokkal még viccesebbé tett kötetből. A 2 éves kortól ajánlott könyv a praktikus trükkökön túl játékosan ismerteti meg a kicsiket a ruházkodás rejtelmeivel: milyen ruhát milyen időjárás esetén vegyünk fel, miből állítják elő a ruhaanyagokat, hogyan színezik azokat, milyen ruhát hordanak a búvárok vagy épp a tűzoltók”

Igaz Dóra: Ültetés az első bében

„A Most én olvasok!-sorozat elindításával a Pagony régi vágya teljesült: egy szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott kortárs, magyar „olvasni tanulok”-­sorozatot építünk. A Pagony legkiválóbb szerzői írnak a sorozatban: Berg Judit, Finy Petra és Gévai Csilla után most Igaz Dóra folytatja a sort az idő közben második osztályba lépett Pali történetével.”

Csapody Kinga: Szuper napom lett!

„Ez a családi beszélgetőkönyv segítséget kíván nyújtani abban, hogy a közös olvasás és Pásztohy Panka gyönyörű illusztrációinak nézegetése közben könnyebben induljon el dialógus szülő és gyermeke között arról, hogy miért is jó kipróbálni új dolgokat, miért nem kell félni mondjuk a fogorvostól, és miért fontos szót fogadni.”

Leírások forrása: https://moly.hu/konyvek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr2615229664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása