FERENCVÁROSI ELŐVÁLASZTÁS – 2019. augusztus 14. és 16. között

2019. augusztus 13. 15:28 - GabiB

elovalasztas_foto.jpg2019. augusztus 14. és 16. között, szerdától péntekig tart a ferencvárosi előválasztás, melynek célja, hogy Ferencvárosban is egy ellenzéki polgármesterjelölt induljon az őszi önkormányzati választásokon. Legfrissebb információkat olvashatjátok ebben a cikkben.

Itt írtunk arról, hogy az idei EP választáson a DK, Momentum, MSZP-P összesen 48%-ot szerzett Ferencvárosban, míg a FIDESZ 38%-ot. A 12 területi egyéni választókerületből 10-ben az ellenzéki szövetség szerezte meg a többséget. Kerületünk legerősebb ellenzéki pártja a Momentum, közel 23%-kal.

Ebben a cikkben pedig a 2018-as OGY választási adatokat dolgoztuk fel. Világosan látszik, hogy egy ellenzéki polgármesterjelölt esetén leváltható Bácskai János (jelenlegi polgármester, Fidesz). Valamint ellenzéki többségű testület alakítható, ha mind a 12 területi egyéni választókerületben egy ellenzéki képviselőjelölt indul.

Az előválasztáson történő szavazáshoz érvényes ferencvárosi lakcímkártyára és személyi igazolványra van szükség. Az előválasztás szabályairól ezen a honlapon tájékozódhatsz. 

 IDŐPONTOK:

  • Aug. 14. (szerda) 8.00-20.00 között.
  • Aug 15. (csütörtök) 8.00-20.00 között.
  • Aug 16. (péntek) 8.00-14.00 között.

HELYSZÍNEK (SÁTRAK):

  • Corvin-negyed.
  • Ferenc tér.
  • Mester utca – Haller utca sarka.
  • Ecseri út, metrópótló busz megállója.

JELÖLTEK:

jancso_kep_ev.jpg

Jancsó Andrea, Momentum jelöltje.

Támogatja: Jobbik, MSZP, valamint a Párbeszéd és a DK helyi alapszervezete.

 

 

 baranyi_kep_ev.jpg

Baranyi Krisztina, független.

Támogatja: MKKP, Kulcs Egyesület, LMP, Puzsér Róbert és a Sétáló Budapest csapata.

 

 

 

 VEGYETEK RÉSZT AZ ELŐVÁLASZTÁSON, MENJETEK EL SZAVAZNI!

komment
Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr7415007822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása