Így gondolkodunk mi a Duna-parti stadionról!

2020. június 09. 09:57 - GabiB

Színművészek, tudósok, szakemberek, környezetvédők, aktivisták, dél-pesti lakosok aláírásával indult a „stadion helyett PARKOT a Duna-partra” petíció az aHang.hu felületén. 

A PETÍCIÓ ITT ÉRHETŐ EL:

https://szabad.ahang.hu/petitions/stadion-helyett-parkot-a-duna-partra-1

 „Ami a stadionokat illeti abból már épült elég. A magyar kormány nem tehet úgy, mint a római imperátorok, akik a saját dicsőségükre a birodalmukat circus maximusokkal hintették tele” – mondja a videóban megszólaló Lányi András, a Karátson Gábor Kör vezetőségének tagja.

Mások kiemelik, hogy stadion helyszínén jelenleg zajló bontási, rekultivációs munkálatokat is körbelengi a korrupció. Várhatóan nem lesz ez másként a tervek szerint 2020. novemberében kezdődő építés során sem.

A portfolio.hu a 2021-es költségvetés kapcsán írt arról, hogy „a büdzsé bevételeinek helyreállítása nagyrészt az önkormányzatok tartósan magasabb hozzájárulásával valósul meg, ugyanis a kormány úgy kalkulál, hogy a gépjárműadó elvonása fennmarad és a szolidaritási hozzájárulást is tartósan sokkal magasabb összegben várja el az önkormányzatoktól, egészen 2024-ig”. Erre rímel Horváth András megállapítása miszerint „az első, ami eszébe jut az embernek a kormányzati cinizmus. Azért, mert egy olyan helyzetben vagyunk amikor a vészhelyzetre hivatkozva elképesztő megszorítások sújtják az önkormányzatokat és nem csak hogy most, hanem jövőre még súlyosabbak.”

Tamási Miklós, a Fortepan szerkesztője kiemeli, hogy „közösségi sporttereket kell építeni, olyan helyeket, ahol jól hasznosul a közpénz. Stadion formájában nagyon rosszul hasznosul a közpénz. Ez egy nézőbarát hely és nem aktív sportoló barát hely”.

Fullajtár Andrea és Pokorny Lia színészek arról beszélnek, hogy „a koronavírus járvány megmutatta, mekkora szükség van Budapesten parkokra, zöld felületekre. Egy város immunrendszere múlik ezen”. „Egyszerűen nem lehet elvenni azokat a területeket, azokat a helyeket, ahová fákat lehet ültetni. Ez nagyon fontos.”

Hadházy Ákos, országgyűlési képviselő pedig elképedve hallotta „azokat az érveket az atlétikai stadion meg az atlétikai vébé mellett, hogy hát igen az egy kidobott pénz, de legalább megvalósulnak jó dolgok is azokon a területen. Miért ne lehetne a jó dolgokat megcsinálni, a pénzt pedig nem kidobni. 200 milliárd forint az rengeteg pénzt.” „Arra kérek mindenkit, hogy gondoljuk át még egyszer ezt a beruházást.”

A Duna-parti stadionnal kapcsolatos híreket, eseményeket a Kilencben az élet facebook oldalon találja.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr3415756314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása