Rekordárakon az új lakások Ferencvárosban

2019. szeptember 12. 11:13 - GabiB

metrodom_epitkezes.jpgLakáspiaci körképünket az Eltinga Ingatlanpiaci Kutatóközpont munkatársai készítették: Horváth Áron és Sápi Zoltán.

Kerületünk jó ideje a lakásfejlesztők kedvenc célpontja. 2001 és 2011 között a megújulás nagyjából a Haller utcáig tartott, fokozatosan kifelé és a Duna felé húzódva. Most pedig már a Vágóhíd utcán túl is ott vannak a daruk: több fejlesztés folyik a Vaskapu utca külső szakaszánál is. Utoljára 2019 tavaszán számoltunk be az épülő új lakásokról. Nézzük most, fél évvel később mi a helyzet. Interaktív térképen mutatjuk az ingatlanfejlesztéseket, és az eladó új lakások számát. 

Jelenleg 22 lakás fejlesztési projekt, összesen 29 házában vásárolható új lakás Ferencvárosban. A házak mérete változatos, a 30 lakásos kisebbektől a 300 lakásos már-már lakóparkokig terjed. Hat emeletes házak mellett 9-10 emeletes tornyok is épülnek. Az ilyen magas épületek ritka, új jelenségei a kerületi városképnek. Az ezeket megengedő Kerületi Építési Szabályzatról ebben a cikkben írtunk.

lakasok_kep.pngAz összesen 1.098 eladó új lakás közül van, amibe máris be lehet költözni, de van, aminek befejezésére több évet kell még várni. 

Az új lakások közel fele továbbra is a 40-60 négyzetméteres kategóriában épül. És csak mintegy 20%-ára mondható el, hogy nagyobb családoknak is megfelelő, 80 négyzetméter fölötti nagyságú.

 A négyzetméter árak 740 ezer Ft és 1 millió 170 ezer Ft között mozognak. A legolcsóbb új lakás 27 millió forintért vásárolható meg, míg a ferencvárosi rekord 196 millió Ft. Alábbi interaktív térképen mutatjuk az lakás fejlesztési projekteket. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr8515066744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása