Új könyvek a Börzsöny utcai könyvtárban – 2020. januári könyvajánló

2020. január 30. 08:48 - GabiB

3_1.JPGÚj könyvek érkeztek a Börzsöny utcai könyvtárba. A könyvtárvezető, Tóthné Movik Adrien ezekből szedett össze egy csokorravalót.

Berg Judit: Rumini Tükör-szigeten

A regény cselekménye a rejtélyes Tükör-szigeten és annak tükörképén játszódik, melyek, habár távolról szakasztott másai egymásnak, valójában egészen különböző, egymással ellentétben álló erők uralkodnak a két földdarabkán. A könyv elején még teljes homály fedi az eredetüket, de a cselekmény előrehaladtával egyre többet tudunk meg róluk, ahogy Tükör-sziget furcsa őslakosainak történelméről is, ami kifejezetten hozta az eddigi regények által megszokott részletességet, fantáziát, illetve kidolgozottságot.

uk_jan.jpgLeiner Laura: Mindig karácsony

Karácsony. Káprázatos fények az utcákon, készülődés az ünnepekre, tolongó emberek a plázákban. A bevásárlóközpont forgatagában, december 23-án három lány egymás mögé kerül a mozgólépcsőn, éppen akkor, amikor egy prank videónak köszönhetően 14:59 perckor hirtelen leáll a szerkezet. A Mindig karácsony Anna, Luca és Bogi történetét meséli el, akiknek látszólag semmi közük egymáshoz, sorsukat mégis ezernyi láthatatlan szál köti össze karácsonykor.

Borbás Edina: A Szeráj

Budapesti éjszakák titkai 1896-ban. A regényt valós események ihlették. 1896 tavaszán a Szofia nevű gőzös legénysége egy titokzatos lányt ment ki az örvénylő Dunából. A menyasszonyi ruhában fuldokló szépség minden emlékét elveszítette, így, jobb híján, az őt megmentő hajóról kapja a nevét. Szofia szépsége áldás és átok is egyben. A gyönyörű lány előtt megnyílnak az akkor épült, Budai Konstantinápoly nevű szórakoztató negyed titkos szalonjának kapui, de ez akár a végzetét is jelentheti. Jótevője, ifjabb Pálffy Mór gróf saját jövőjét is kockára teszi, hogy a lány tisztaságát megőrizhesse. Vajon Szofia rátalál múltjára és régi önmagára, vagy örök homály fedi a Szeráj előtti életét? A mulatónegyed üzemeltetője, Somossy Károly mindent és mindenkit felhasznál céljai elérése érdekében. Nem csak Szofiát mozgatja marionett bábúként, hanem Carola Cecíliát, Budapest díváját is képes lenne feláldozni, hogy vállalkozása ne valljon kudarcot. Európa legnagyobb szórakoztató negyedének a sorsa azonban, minden erőfeszítése ellenére, nem az ő kezében nyugszik. A romantikus kalandregény szövevényes szálai egy elfeledett budapesti városrész rég megsemmisült falai közé repítik vissza az olvasót, ahol perzselő szenvedély, gonosz intrikák és izgalmas kalandok várják azokat, akik alámerülnek a történetbe.

uk_jan2.jpgBagdy Emőke: Hogyan lehetnénk

Ez a válogatás azokból az írásaimból és előadásaimból született, amelyekben a pszichológia üzeneteit éppen ma, mostanában rendkívül fontosnak érzem. Olyannyira, hogy legszívesebben folyvást mondanám, tanítanám ezeket mindenkinek. Terjeszteném Ezt a lehetőséget kínálja a könyv is. Lapjaiba, betűibe költöztetem a lelkem, és olvasótársaimmal együtt élem át: az ilyen tudásanyagban rejlik a lélektan igazi emberszolgálata! Segít nekünk örülni az életnek, tudatosítani, mit tehetünk önmagunk és szeretteink életminőségének jobbítása érdekében. Az elkötelezett odatartozás, a szeretet, az egymásra figyelő segítőkészség, a felelősségvállalás, az örülni tudás, a boldogító párkapcsolatok és szeretetkötelékek lélekápoló erői, a hála, a megköszönni tudás és a megbocsátás megannyi erő, amelyek által megújulhat az életérzésünk, javulhat az egészségünk.

Ami ebbe a könyvbe belefért, csupán egy csepp talán az életbúsulás, a reménytelenség, a megkeseredés lelki kövültségeinek feloldására, de ha személyesen is utánagondolunk, vajon érvényesek-e az életünkben ezek a tanítások, akkor máris előbbre lépünk az önismeretben és kapcsolataink minőségének tökéletesítésében.

Elizabeth Letts: A tökéletes ló

Rendkívüli történet néhány felbecsülhetetlen ló hősies megmentéséről, a II. világháború idejéből. A háború kaotikus végnapjaiban egy kis csapat, a harcba már belefáradt amerikai katona foglyul ejt egy német kémet, és elképesztő felfedezést tesz: a kém táskája üres, csak néhány fénykép van benne gyönyörű fehér lovakról, amelyeket elloptak, és egy titkos, az ellenséges vonalak mögött lévő telepen őriznek. Hitler összegyűjtötte a világ legszebb telivér lovait, hogy kitenyéssze a tökéletes katonalovat – a lovak uralkodó faját. Az éhező orosz hadsereg közeledte miatt azonban nagy a veszélye annak, hogy az állatokat hamarosan levágják és megeszik. Bár csak néhány órájuk van, az USA egyik utolsó nagy lovasa, Hank Reed ezredes – George Patton tábornok jóváhagyásával – merész döntést hoz, és belekezd egy titkos mentőakcióba. Reed kicsiny, de elszánt csapata, néhány átállt némettel kiegészülve versenyt fut az idővel, s az ellenséges vonalakon átlopakodva megpróbálja az utolsó pillanatban kimenekíteni a lovakat. Az állatbarátok és a II. világháború iránt érdeklődők számára egyaránt roppant érdekes A tökéletes ló most először meséli el részletekbe menően ezeket az eseményeket.

uk_jan3.jpgMartina Cole: Elégtétel

Az alig 17 éves Sharon Conwayre csodálatos élet vár, hiszen kedvese és nemsokára megszülető gyermekének apja, Lenny Scott a londoni alvilág egyik legígéretesebb ifjú pénzbehajtója: eszes, hűséges és könyörtelen. Ám Sharonnak rá kell döbbennie, hogy semmi sincs ingyen, és előbb-utóbb valakinek meg kell fizetnie. A tökéletes családi élet illúzióját Lenny brutális halála darabokra zúzza, és miután 20 évvel később kiderül az igazság, a mindenét elveszített Sharonnak csak egyvalami marad: az elégtétel. A krimi brit királynője, Martina Cole szédületes tempót diktáló új regényében kíméletlen világba visz el minket, ahol egy pillanatnyi gyengeségért is könnyűszerrel halállal lakolhat az, aki nem tartja be a szabályokat.

Forrás: https://moly.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr2715415202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása