Új könyvek a Börzsöny utcai könyvtárban – 2019. novemberi könyvajánló

2019. november 08. 07:41 - GabiB

3_1.JPGÚj könyvek érkeztek a Börzsöny utcai könyvtárba. A könyvtárvezető, Tóthné Movik Adrien ezekből szedett össze egy csokorravalót. Szépirodalom, romantika, krimi, humor, gyerekkönyvek csoportosításban. 

 

 

 

Szépirodalom

Whitney Scharer: A fény kora

„Inkább készítek fotókat, minthogy azok tárgya legyek” – jelenti ki a legendás szépség, Lee Miller, miután 1929-ben Párizsba költözik, hogy fotómodellből fotóművésszé váljon. A sors a neves fényképész-festő, Man Ray útjába sodorja, és a férfi végül beleegyezik, hogy a gyönyörű lány ne csak a modellje, hanem a tanítványa is legyen. Lee hamar rádöbben, hogy a férfi tehetsége és karizmája mögött zsarnoki természet rejtőzik, és a sötétkamra homályában bonyolult szakmai és szerelmi viszony szövődik köztük. Párizs bohém világából a második világháború csatatereire és a koncentrációs táborok szörnyűségeihez vezet Lee Miller útja, aki Man Ray, Pablo Picasso és Jean Cocteau árnyékából kitörve a világ egyik első női haditudósítója és a korszak egyik legjelentősebb fényképésze lesz. Whitney Scharer regénye átütő erővel kelti életre az 1930-as évek varázslatos Párizsát és a 20. század egyik leginspirálóbb női karrierjét.

fellnott_szep_nov.jpgAlexander McCall Smith: Találkozzunk Toscanában!

Paul Stuart, az elismert skót gasztroszakértő lába alól kicsúszik a talaj, amikor a barátnője egyik napról a másikra faképnél hagyja. A férfi úgy dönt, hogy szerkesztője javaslatára legújabb szakácskönyvét Toscanában fejezi be, hátha a levegőváltozás (no meg alkalomadtán egy kis szarvasgombás tészta és egy üveg vörösbor) meggyógyítja összetört szívét, és az alkotói válságból is kihúzza. De amikor Paul megérkezik Olaszországba, nem egészen úgy történnek a dolgok, ahogy várta… A félresikerült autókölcsönzés után nem marad más választása, mint buldózerre pattanni, az idilli Montalcinóba vezető útja során azonban a szokatlan járműnél sokkalta nagyobb meglepetések is érik. Miközben kellemesen lubickol a toszkán vidék csodás látnivalóiban és ízeiben, a legkülönbözőbb alakokat sodorja elé a sors – köztük egy fiatal amerikai nőt, aki megdobogtatja a szívét. A Találkozzunk Toscanában! az érzékek ünnepe, az emberi kapcsolatok tanulmánya és a véletlenek vígjátéka. Bájos és örömteli…

Anstey Harris: Au revoir à Paris

Grace álma egykor az volt, hogy világhírű hegedűművész legyen, ám egy trauma után nem mer többé közönség elé állni. Komolyzenei karrierje széthullása után egy angliai faluban él hangszerjavítóként, és arról álmodozik, hogy párizsi szerelmével, Daviddal családot alapít – amint a férfi végre maga mögött hagyja boldogtalan házasságát.
Egy, a párizsi metróban történt baleset azonban a feje tetejére állítja az életüket, és Grace-nek szembe kell néznie törékeny álmai széthullásával. Lehetséges harmadik alkalommal is újraépíteni egy életet? Meg lehet még találni a boldogságot ennyi csalódás után? Az angol írónő, Anstey Harris csupa szív regénye írótársa, Jojo Moyes legjobb műveit idézi, és arra tanít minket, hogy a szerelem a legváratlanabb módokon tör utat magának.

Romantika

Joanne Harris: Az epertolvaj (Csokoládé 4.)

Húsz év telt el azóta, hogy a Csokoládé című regényben megismert bájos és életvidám Vianne Rocher és kislánya, Anouk letelepedett az apró francia faluban, Lansuenet-ben. Vianne azóta valódi otthonra lelt, Anouk pedig kirepült a családi fészekből, a csokoládébolt azonban a régi: Vianne és másodszülött lánya, Rosette ugyanúgy készítik a személyre szabott édességeket.

Az álmos falucska élete váratlanul ismét felbolydul, amikor Narcisse, az öreg virágárus meghal és egy szamócában gazdag erdőt hagy Rosette-re, írásbeli gyónását pedig a helyi plébánosra. Az örökséget más is meg akarja szerezni, a faluba pedig új lakó érkezik Morgane Dubois személyében, aki üzletet nyit Narcisse egykori virágboltjának helyén, a csokoládébolttal szemközt.

Morgene éppen olyan karizmatikus és varázslatos nő, mint Vianne, az új üzlet pedig már-már hátborzongató módon éppen olyan mágikus erővel vonzza az embereket, mint annak idején a csokoládébolt…

felnott_vegyes_nov.jpgKrimi

Davod Lagercrantz: A lány aki kétszer élt (Millennium sorozat 6.)

A lány, aki kétszer élt a Stieg Larsson által elindított, zseniális „tetovált lány” sorozat utolsó része. A szerző, David Lagercrantz bevezet bennünket a politikai botrányok, hatalmi játékok és az orosz trollgyárak által manipulált gyűlöletkampányok világába, miközben megtudhatjuk, milyen fordulatokat tartogat a sors Mikael Blomkvist és Lisbeth számára.

Humor

Bödőcs Tibor: Meg se kínáltak

„Az elesett magyar vidék féltérdre emelkedik a kocsma padlójáról, visszamászik a bárszékre, és mesélni kezd Gyöngyinek a pultnál. Elmeséli az életét. Elmondja, milyen volt dolgozni odakint, milyen lenni odalent, illetve hangosan gondolkodik, milyen is lehet odafent. Olyan-e, mint amit az államtitkáréknál látott, amikor ki kellett festeni a nappalit. Mert ha olyan a fent, az talán mégsem olyan jó.

Bödőcs Tibor első regénye a magyar vidék iránt érzett rajongás, aggódás és szeretet műve. Amennyire nyomorult, annyira mulatságos. Hallod, Gyöngyi? Visszamásztam, és nézd, repülök! (Szálinger Balázs)

gyerek_nov.jpgGyerekkönyvek

Dániel András: A kuflik és máshogyoszkóp

Tudod-e, mi történik, ha azt mondod, hajjajjaj, aztán átrakod a lila gombodat a bal zsebedből a jobb zsebedbe? Képzeld, Fityirc sem tudta! Eszébe sem jutott, hogy egyáltalán bármi történne. Pedig pontosan így kell elővarázsolni a Máshogyoszkópot! Tessék? Hogy az mi? Azt a saját szemeddel kell látnod.

Dav Pilkey: Alsógatyás kapitány 3.

George és Harold már szinte mindenkit legalább egyszer-kétszer megvicceltek a Jerome Horwitz Általános Iskolában. Amikor a legutolsó csínytevésük miatt a suli házsártos konyhásnénijei felmondanak, Mr. Krupp furcsa utánpótlást szerez – az új menzásnénik szörnyen furcsán néznek ki, de ez még nem minden: az űrből jöttek! Vajon a függönyköpenyes, mindenre elszánt Alsógatyás Kapitány képes lesz újra megmenteni a napot? Ha nem, félő, hogy még a végén az idegenek lakomájává válik.

Leírások forrása: https://moly.hu/konyvek

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr1315291180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása