Ferencvárosi játszótéri körkép fonák oldala

2019. április 25. 12:00 - GabiB

markusovszky_problema_uj.jpgMilyen játszótér felújításokat tervezett az önkormányzat az elmúlt években? Ezekből mi valósult meg? A ferencvárosi játszótéri körképünk 2. részében ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk. 

Azt figyeltem meg, hogy a gyerekek nem veszik észre, hogy egy gondozott, felújított játszótéren vannak vagy éppen egy rettenetesen lepusztulton. A gyerekfantáziának nem szab határokat az elhanyagolt környezet, a kutyapiszok, sem a cigicsikk. Engem viszont nagyon zavar.

Ahogy korábbi írásunkban bemutattuk a Ferencvárosban 27 olyan játszóteret találtunk, ami megfelel a hinta, csúszda, homokozó definíciónak. Ezeket mutatjuk térképen itt is. A zöld kör a kiváló állapotban lévőket jelöli. (A jelenleg felújítás alatt álló Tinódi, Mihálkovics és Zombori utcai játszótereknek ezt megelőlegeztük.) A piros négyzet pedig az elhanyagoltat. A 27 játszótérből 20 (!!!) sajnos utóbbi kategóriába esik. 

 

Úgyhogy felmerült bennem a kérdés, hogy az önkormányzat a 20 elhanyagolt állapotú játszótérről elfeledkezett az elmúlt években? Vagy tervezett valamit, csak nem csinálta meg?

2017. január 25-én a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság (elnöke: Görgényi Máté, képviselő) ülésén napirendi pontként jelent meg a kerületi játszóterek koncepció terve. Ebben 22 felújításra javasolt játszótér szerepel, költségbecsléssel.

Legközelebb 2018. júniusában foglalkozott ezúttal a képviselő testület a játszóterek kérdésével, melyről a Ferencváros újság is beszámolt „Több száz milliós fejlesztésekről döntött a testület” című cikkében. 

Mit gondoltok hány játszótérhez nyúltak hozzá 2017. január óta? Egészen pontosan hathoz (!) (Ebben a táblázatban mutatjuk, hogy melyikre mennyit költöttek.).

  • 3 játszóteret éppen most újítanak: Tinódi, Mihálkovics, Zombori. (Bár a Zombori utcában mintha félkész állapotban hagyták volna a játszóteret. Remélem rosszul láttam.)
  • A Markusovszkyra sárga kültéri fitnesz gépeket telepítettek. A játszótérhez egyébként nem nyúltak.
  • Megújult a József Attilán a nagyjátszó (és a Nyúldomb).
  • És ugyan a koncepcióban nem volt benne, de építettek még egy játszóteret a Ferenc térre.

Összességében úgy látom, hogy a 2017. januári játszótér felújítási koncepció sajnos a „fióknak” készült. Ezzel együtt pedig elfeledkeztek 20 elhanyagolt állapotú kerületi játszótérről is. És mert ez egy szomorú cikk, itt van néhány szomorú fotó.

 Haller park 1097_haller_park_nagy_uj.jpg

Pöttyös utca 9.1098_pottyos_u_9_uj_1.jpg

Aranyvirág sétány 9.1098_aranyvirag_stny_9_uj.jpg

Tűzoltó utcainked1096_tuzolto_erno_1_uj_kicsi.jpg

Kerekerdő parkinked1096_kerekerdo_2_li_kicsi.jpg

Gyáli út 21-23.1097_gyali_ut_21-23_uj.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr514783952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása