Mi lesz veled Haller park?

2019. április 24. 13:04 - GabiB

1097_haller_park_nagy_uj.jpg2018. nyarán a képviselő testület 300 millió forintot különített el a Haller park felújítására. Pár hete a Városfejlesztési Bizottság ülésén a tervezőiroda (Urban Concept Tervező Kft) szóban bemutatta a tervet. 

Sem a látványterv, sem pedig a részletes tervdokumentáció nem nyilvános. Miért? Mikor kezdődik a közösségi tervezés? Erről kérdeztük az önkormányzatot.

Dr. Bácskai János részére

Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata polgármester

Polgármesteri Hivatal

1092 Budapest, Bakáts tér 14.

Email: polgarmester@ferencvaros.hu

Tárgy: Közérdekű adatigénylés a Haller park tervezett felújításával kapcsolatban

Tisztelt Polgármester úr!

Nagy örömmel olvastam a Ferencváros újság 2018. júliusi számában, hogy a képviselő-testület június 21-i ülésén a 2018-as költségvetés módosításaként mintegy 300 millió forintot biztosított a Haller park rekonstrukciójára. 2018.12.07-én az önkormányzat 14,8 millió ft értékű szerződést kötött (szerződéskód: SZBJ/2018/02209) az Urban Concept Tervező Kft-vel a Haller utcai környezetrendezési koncepció elkészítése tárgyában. Ezt követően pedig a Városfejlesztési Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2019. március 27-i ülésén a tervezőiroda szóban bemutatta a Haller park felújítására vonatkozó tervet, melyről a jegyzőkönyvben egy oldalas leírás olvasható.

Sem a látványtervet, sem a felújtás részletes tervdokumentációját nem találom az önkormányzat honlapján. A Bizottság ülésén nem esett szó a tervezett felújítás folyamatáról, így arról sem, hogy az elmúlt években meghonosodni látszó közösségi tervezést a Haller park felújítása során mikor, milyen formában tervezi az önkormányzat megvalósítani.

Mindezek tükrében az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) 28. § (1) bekezdése alapján az alábbi adatigénylést teszem.

Az Infotv 30. § (2)-re tekintettel kérem szíves intézkedését arra vonatkozóan, hogy az önkormányzat valamelyik honlapjára (ferencvaros.hu vagy fragora.hu) mielőbb kikerüljön a Haller park felújításának látványterve, valamint részletes tervdokumentációja.

Emellett az alábbi kérdésre kérem szíves válaszát:

A Haller Park felújításának tervezési folyamatába mikor, milyen formában tervezik a helyi lakosság bevonását?

Tisztelettel kérem, hogy jelen közérdekű adatokra vonatkozó megkeresésemnek 15 napon belül tegyen eleget (tervek nyilvánosságra hozatala és válasz a kérdésemre email útján).

Együttműködésében bízva, köszönettel,

 

Budapest, 2019. 04. 23.

Borbás Gabriella

helyi lakos

email: kilencben@gmail.com

 

Másolatban kapja:

Kállay Gáborné, alpolgármester

Sajó Ákos, képviselő

Illyés Miklós, képviselő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr4914783872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása