Új könyvek a Börzsöny utcai könyvtárban – 2020. februári könyvajánló

2020. február 19. 08:03 - GabiB

3.JPGÚj könyvek érkeztek a Börzsöny utcai könyvtárba. A könyvtárvezető, Tóthné Movik Adrien ezekből szedett össze egy csokorravalót.

Klassen: Az udvarház titka

Amikor Abigail családja anyagi gondok miatt arra kényszerül, hogy eladja londoni otthonát, egy ügyvéd meghökkentő ajánlattal jelentkezik: egy tizennyolc éve elhagyatottan álló, távoli udvarházat ajánl fel számukra. Az épület azonban furcsa titkot rejt; az új lakók molyrágta ruhákat, bevetetlen ágyakat, félbehagyott hímzést találnak benne – egyértelmű, hogy a korábbi tulajdonosok meglehetősen sietve távoztak. De vajon miért? Ráadásul a faluban azt pletykálják, hogy az udvarházban található egy titkos szoba, tele kincsekkel. Abban a reményben, hogy megoldást találhat a családja nehéz helyzetére, Abigail nekiáll a kincs felkutatásának, hiába óvja ettől a jóképű, helyi segédlelkész, William. Vajon a titkok napfényre kerülésével, Abigail rábukkan a régóta vágyott szerelemre és a kincsre is – vagy igazi veszély leselkedik rá?

uk_februar.jpgMaas: Az ültetvényes lánya

Lélegzetelállító és felejthetetlen történet egy nőről, aki a családja és a szerelme közt őrlődik. Lenyűgöző, evokatív történet árulásról, kísértésről és eltemetett titkokról, melyet Dinah Jeffries és Kate Furnivall rajongói biztosan lebilincselőnek találnak majd. 1912. Brit Guyana, Dél-Amerika: a gazdag cukorültetvényes másodszülött lánya, Winnie Cox feleségül megy élete szerelméhez, George Quinthez, egy szegény, színesbőrű postáshoz. Winnie – miután a szerelmét választotta a luxus és a kiváltságok helyett – most szerény körülmények között él, mégis a legnagyobb boldogságban. Mindene megvan, amire a húga, Yoyo csak vágyik. Yoyo, aki hozzászokott, hogy mindent megkap, amit csak akar, nehezen viseli nővére boldogságát. Nem elég, hogy a saját házassága pusztán érdekből kötettett, még a többéves távollét után hazatérő édesanyjuk is látszólag Winnie pártját fogja. Yoyo fájdalmában mindenáron felül akar kerekedni nővérén, az sem érdekli, milyen következményekkel járhatnak a tettei, így olyasmire vetemedik, ami komoly veszélybe sodorja a kapcsolatukat. A nővérek, akik fiatalabb korukban még szövetségesek voltak, és egy szebb jövőről álmodoztak, ellenségekké válnak. A köztük dúló harcnak azonban nem ők ketten a legnagyobb áldozatai.

Stahl: Mentes édességek

Végy egy hiteles szakácsnőt, akinek megbízható receptjeiből egy ország főz-süt majdnem két évtizede. Tegyél fel neki egy érdekes kérdést: lehet-e GLUTÉN, TEJ és TOJÁS nélkül ugyanolyan finom, ínycsiklandó zamatokat elérni? Mindez egy baráti-családi segítségkérésnek indult: Judit, van egy gluténmentes piskóta recepted? Tudsz tejmentes csokitortát? Az egyre szaporodó kihívások emberükre akadtak. Stahl Juditra, aki régóta szenvedélyesen érdeklődik a sütés-főzés kémiája iránt. A szabály az első perctől kezdve egyértelmű volt: csak semmi kompromisszum az ízekben. Legyenek olyanok a mentes édességek, mintha nem is lennének mentesek. Így született meg többek közt a glutén- és tejmentes kávés csokitorta, a szintén glutén- és tejmentes mandulás piskóta, a minden mentes narancsos csokitrüffli kocka, az egészséges házi Túró Rudi receptje. És még sok tucat más finomság. Ráadásul számos közülük egyszerre többféle szempontból mentes: se glutén, se tojás, se tej nincs bennük. A könyv végén, a receptek után Judit praktikus, hasznos információi olvashatóak a táplálkozástan legkorszerűbb eredményeire támaszkodva. Feketén-fehéren, divatoktól (is) mentesen. "Mert ha kivesszük a mentes sütésből a helyettesítő adalékokat, a múló kordivatot, vagy a tudományosan alaptalan nézeteket, akkor valami nagyon szimpatikusat és természeteset kapunk: megkérdőjelezhetetlenül finom édességeket."

uk_februar_vegyes.jpgGyarmati Andrea: Hányattatásaim

"Andrea vagyok és függő. Gyógyulóban függő. Valaha élsportoló voltam, gyermekorvos vagyok. Sok éven át hűségesen kísért az evészavarom. Hogy rémes, persze hogy az. Minden, ami uralkodik feletted rémes, ember, esemény, tárgy, helyzet, amit nem te akarsz, és nem te irányítasz, hanem ő téged, az rémes. Hidd el megtapasztaltam, és bizonyára te is sok mindent átéltél, már ha kezedbe vetted ezt a könyvet. Több mint 2 éve azt mondhatom gyógyult függő vagyok. Van sok év után is gyógyulás, és valódi élet. Elmesélem a magam történetét, és közben mindazt, amit összegyűjtöttem orvosként és hozzátenném. Vagyis evészavar kívül -belül. Nem vagy egyedül, bár a magad harcát, a háborút neked kell megvívnod, mint minden más esetben is az életben. De jövök veled, és ott vagyok melletted, mert tudom az élet egyéni sportág, de segíteni nagyon sokat tudunk egymásnak. Van egy másik könyvem, az a címe Gyere velem gyógyítani, amiben elviszem a szülőket magammal és elmesélem mit és hogyan tegyenek, amíg a gyermekorvos- adott esetben én- meg nem érkezik. Most azt mondom, Gyere velem gyógyulni. Menjünk végig együtt az úton, amely a gyógyulást jelenti majd neked is.

Mitchell: Elveszett levelek

A negyvenes évei elején járó Marthának édesapja váratlan halála után nem csak a gyásszal kell megküzdenie. Apja utolsó éveiben emlékiratain dolgozott, és amikor Martha a csonkán maradt szöveg alapján nyomozásba kezd, egyre több kérdést – és egyre kevesebb választ – talál.

Sylvie férje a második világháború kitörésekor azonnal belép a hadseregbe, így a két kisgyermekével magára maradt fiatalasszony egyedül néz szembe az angliai bombázásokkal és a háború élet-halál kérdéseivel. Egyetlen társa egy másik asszony, Connie, akire rábízza legféltettebb titkait: egy titkos szerelem és egy gyermek történetét. Mire a kontinensek és évtizedek által elválasztott két történetszál összeér, választ kapunk a kérdésre: vajon képes-e mindent – még a háborút és a távolságot is – legyőzni az anyai szeretet? Az Elveszett levelek sodró, magával ragadóan izgalmas és megható történet tiltott szerelemről, igaz barátságról és a háború női oldaláról.

uk_februar_gyerek.jpgRussell: Zizi naplója 12.

Döntések, döntések… mi kell egy jó döntéshez? Nikkinek nagyon fontos döntést kell meghoznia, és nincs rá sok ideje. Kit és mit válasszon? Régi barátainak és szerelmének, Brandonnak járjon a kedvébe, vagy az Északdombi iskolából cserediákként érkező, jóképű és kedves André figyelmét keltse fel? Akármelyik ujjába harap, fájni fog. És nem is ő lenne, ha nem kavarodna össze minden körülötte.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr2815468018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása