Új könyvek a Boráros téri könyvtárban – 2020. januári könyvajánló

2020. január 28. 21:56 - GabiB

boraros_2.JPGÚj könyvek érkeztek a Boráros téri könyvtárba. A könyvtárvezető, Körmendiné Jakub Ágnes ezekből szedett össze egy csokorravalót. Ezenkívül a diafilm és az időszaki kiadvány kínálat is bővült. 

Krimi

Agatha Christie: Az utolsó szeánsz

Agatha Christie, a krimi királynője, az emberi lélek nagy nagy ismerője volt - a lélekhez pedig tudvalevőleg hozzátartozik a természetfölötti (vagy annak látszó) jelenségek iránti, félelemmel vegyes vonzalom. Ebben a kötetben megtalálható minden misztikus témájú novellája - mindazok örömére, akik az irodalom segítségével szeretik borzongva átélni a természetfölötti titkok közelségét.

krimi.jpgRose Sarah: Legendás lányok - Kémnők titkos története a II. világháborúból

Izgalmas kémtörténetek tele romantikával, küzdelemmel, kódnevekkel, felrobbantott vonatokkal, bátorsággal és sok-sok árulással - a Legendás lányok igaz történeteiből kiderül, mire képesek a nők, ha nemes ügyért kell harcba szállni. A kötet szerzője, Sarah Rose a brit titkosszolgálat különleges egységének hosszú időre titkosított dokumentumait dolgozta fel

John Sandford: Extrém préda

A legutóbbi ügye kapcsán történtek után Lucas Davenport egy számára merőben szokatlan helyzetben találja magát - munkanélküliként. Barátja, a kormányzó éppen beindítja elnökválasztási kampányát, és felajánlja Lucasnak, hogy csatlakozzon a kampánystábjához. "Jó móka lesz!"- ígéri, és nagyjából így is van, egészen addig, amíg észre nem veszik,hogy árnyékként követi őket valaki: egy fegyveres férfi, aki meg akarja ölni a kormányzót...és mindenkit , aki az útjába kerül. Egy egészen egyedülálló thriller a New York Times első számú sikerszerzőjétől, a Pulitzer-díjas John Sandfordtól.

Romantikus

Eszes Rita: Rókatündér

Az év legizgalmasabb, Japánban játszódó YA története.
Ez a könyv különleges csemege. Japán kulturális körkép egy olyan magyar írótól, aki maga is oda járt iskolába. Mellette viszont egy csodálatos, finoman megrajzolt, visszafogott szerelmi történet, ahol minden szónak súlya van.

romantikus_regenyek.jpgSabrina York: Susana és a skót

Andrew Lochlannach messze földön híres hódításairól - a csatatéren és azon túl is. Amikor a barátja fogadást köt vele, hogy ki csókol meg előbb száz nőt, ő bizony nem vesztegeti az idejét, és meg sem áll kilencvenkilencig. Ám épp ellenállhatatlan vonzereje okozza a vesztét: egy jól sikerült csóklopással ugyanis kivívja bátyja haragját, aki Ciaran Reay-be száműzi őt marhatolvajokat kergetni. Ennek ellenére Andrew nem bánja tettét, hiszen itt, a világ végén a sors összehozza a legvadítóbb nővel, akivel valaha találkozott...

Beth Pattilo: Jane Austen tönkretette az életem

Jane Austen halála után majd' háromezer levelét semmisítették meg, így azokkal együtt odavesztek Jane életének titkai is. De vajon mi merült feledésbe?
Emma Grant Austen-kutató mindig a szabályok szerint élt: házas, jó tanári állása van és tervezi az "előírt" két gyereket is. Ideális élete darabokra hullik, amikor férjét rajtakapja egy másik nővel. Austen-sugallta romantikus elképzeléseiről kiderül, hogy ostoba álmok. Emma elárulva és egyedül érzi magát. Amikor plagizálással vádolják, az állását is elveszíti, és Angliába utazik egy kétségbeesett küldetésre az eltűnt Jane Austen levelek után, azt remélve, hogy így helyreállíthatja megtépázott hírnevét. Egy remeteként élő özvegyasszony azt ígéri Emmának, hogy megmutatja neki a leveleket, ha megígéri, hogy megtartja Jane titkait, és végrehajt egy sor feladatot. A feladatok teljesítése közben Emma bejárja Jane Austen Angliáját, új szemmel néz az írónő és a saját életére, és összehozza a sors egy régi baráttal

Szakirodalom

Caroline Criado Perez: Láthatatlan nők - Így vesszük semmibe a népesség felét az adatokra épülő világban

Képzelj el egy olyan világot, ahol a mobilod nem fér el a kezedben; ahol az orvosod olyan gyógyszert ír fel neked, amely rosszat tesz a testednek; ahol rendszeresen előfordul, hogy a munkádat nem ismerik el eléggé. Ha ezek közül legalább az egyik ismerősen hangzik, nagy valószínűséggel nő vagy.
A Láthatatlan nők bemutatja, hogy ebben a többnyire férfiak által és férfiak számára tervezett világban szisztematikusan semmibe vesszük a népesség felét: feltárja a nemek közötti adatszakadékot, vagyis az ismereteinkben lévő hiányt, amely súlyos hatást gyakorol a nők életére.

szakkonyv.jpgDr. Kullmann Tamás: 100 tünet, amelynél azonnal hívjon mentőt - Mikor forduljunk orvoshoz?

Sokan ott szembesülnek vele: a sürgősség nem mindig egyenlő az azonnali ellátással, a nem sürgősként besorolt betegek sokórás várakozásra számíthatnak - mert a halaszthatatlan beavatkozást igénylők folyton beelőzik őket. A főorvos könyve abban is segít, mikor - és meddig - lehet otthon várni a tünetek enyhülésére. A hiánypótló kötet a magyar egészségügy több fontos szereplőjének összefogásával ölthetett ilyen szép formát - minden család könyvespolcára ajánljuk.

Meruk József – Ungváry Krisztián: Rákosi Mátyás eltitkolt szolgálatai

2016-ban, egy véletlennek köszönhetően Ungváry Krisztián hozzájutott Rákosi irathagyatékának több mint háromszáz darabos kollekciójához. Ennek eredetéről csak annyit lehet tudni, hogy egy műbőr táskába csomagolva került elő Ciprus szigetén egy szállodai szobából. Ez az izgalmas és olvasmányos könyv erre a különleges iratanyagra támaszkodik, és egyedülálló bepillantást enged egy olyan ember mentalitásába és döntéseibe, akitől egy egész ország sorsa függött. A könyvből jobban megérthetjük továbbá azt a kommunista szubkultúrát is, ami számára magától értetődő közeg volt szinte egész felnőtt élete során, és ami oly sok időn át nyomta rá a bélyegét Magyarország történelmére.

Gyerekkönyv

Julia Donaldson: Kvirtek és Kvartok

A piros kvirtek és a kék kvartok ősi ellenségek. Történt egyszer mégis, hogy Vali, a kvart lány és Vili, a kvirt fiú összeismerkedtek... és szerelembe estek. A fiatalok fittyet hányva az ősi szokásoknak űrhajóra ültek, és elszöktek családjuk haragja elől. Hogy hogyan végződik ez az űrbéli Rómeó és Júlia-történet? Kiderül Julia Donaldson legújabb és legbűbájosabb meséjéből!

gyerekkonyv.jpgLovász Andrea: Dzsungeldzsem - Szórakoztató mesegyűjtemény olvasás és helyesírás gyakorlásához

A Dzsungeldzsem az éppen olvasni tanuló gyerekeknek készült. Azt szeretnénk, hogy az iskolába lépők kiváló, értékes művekből tanuljanak meg olvasni. Ezért kínáljunk nekik ezt könyvet, amelyben a kortárs gyerekirodalom legjobb képviselőinek meséit, verseit gyűjtöttük egybe. A kötet a magyar ábécé minden egyes betűjéhez kínál szövegeket úgy, hogy az adott betűhöz kapcsolódó legfontosabb helyesírási problémákra is ráirányítja a figyelmet. Betűtanítás, helyesírás együtt s mindez úgy, hogy elsősorban szórakoztató, igényes gyerekirodalom!

Jeff Kinney: Egy ropi naplója 14. - Romhalmaz

Greg Heffley családja egy váratlan örökség után úgy dönt, ideje kicsit kipofozni a házukat. Hamar rá kell azonban jönniük, hogy egy építkezés rengeteg fejfájással is jár. Amint megérkeznek a mesterek, elszabadul a pokol. Korhadt deszkák, mérgező penész, randalírozó rágcsálók - és ez még csak a kezdet. Végül már a Heffley-család is eltűnődik: vajon ér ennyit egy új konyha? Miután elül a por, vajon megszépül az épület? Vagy menthetetlenül gáz a ház? A kirobbanóan sikeres nemzetközi bestseller-szerző Jeff Kinney Ropi-sorozatának 14. kötetében új, fergeteges poénok várnak. Ne habozz! Szerezd meg!

Forrás: www.libri.hu

Újonnan érkezett diafilmek

  • Egy kupac kufli
  • Bogyó és Babóca I. A szivárvány
  • Bogyó és Babóca II. A papírsárkány
  • Bogyó és Babóca III. A boszorkány
  • Zebra Zoli kalandjai
  • Jancsi és Juliska
  • Két kicsi bocs meg a Róka
  • János vitéz
  • Kerekítő manó mini meséi
  • Jó éjszakát, kuflik!
  • Eb, aki a kanalát meg nem eszi
  • Mazsola és a fodrász
  • A Hókirálynő
  • A Világszép kecskebéka
  • Kutya-tár
  • A tücsök és  a hangya
  • Frakk és  a lusta macskák
  • Holle anyó
  • A török és a tehenek
  • Vuk I.-II.
  • Terka a piacon
  • Doktor Maszat
  • Lúdas Matyi
  • A három nyúl
  • Diótörő
  • A kicsi dió
  • Öreg néne őzikéje
  • A kis Gömböc
  • Bölcsis leszek
  • Raptormese
  • A só
  • Pöttyös Panni
  • Az ovi ügy
  • Mazsola fürdik
  • A Radírpók – Pom-Pom meséi
  • Piroska és a farkas

Újonnan előfizetett időszakos kiadványok

5perc Angol

A magazinban számos érdekes témakörön át gyakorolhatják az olvasók a nyelvet, a cikkekhez szószedet, hanganyagok, sokszor feladatok és videók is tartoznak, az újság második felében nyelvtani anyagok, üzleti angollal kapcsolatos leckék, írásbeli nyelvvizsgára felkészítő feladatsorok, és kidolgozott nyelvvizsga tételek vannak.

Amiről az orvos nem mindig beszél

Az Amiről az orvos nem mindig beszél hiánypótló, rendhagyó egészségmagazin. A magyar kiadás alapja a What Doctors don’t Tell You című brit havilap, amely sok éve töretlen népszerűségnek örvend, és eddig a világ 14 országában jelent meg nagy sikerrel. A magazin különlegessége abban rejlik, hogy megbízható, tudományos kutatásokon alapuló válaszokat ad az egészséggel és betegségekkel kapcsolatos nyugtalanító kérdésekre – tabuk nélkül. Meglepő újdonságokat, tényeket, érdekes kutatási eredményeket, tudományosan igazolt módszereket, terápiákat tolmácsol hitelesen, sok-sok képpel, adattal illusztrálva, olvasmányos, szórakoztató stílusban.

Hévíz

A művészeti folyóiratot régóta ismerő zalaiak figyelemmel kísérhették azt a folyamatot, ami idáig vezetett a helytörténeti és a helyi irodalmi termést megjelenítő időszakos tárházból a kortárs alkotók felfedezőjévé vált lap életében.

Meglepetés MENTES Konyha előfizetés

A Meglepetés Mentes Konyha az ételérzékenyek gasztromagazinja. A dietetikus szakértők közreműködésével összeállított receptek között megtalálhatók a gluténmentes, laktózmentes, szénhidrátcsökkentett, cukor-és tojásmentes ételek, de a kéthavonta megjelenő magazin a vegán-és paleo táplálkozás híveinek is nyújt ötleteket.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr3415431216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása