Levél Dr. Bácskai János, polgármesternek a Markusovszky tér állapotáról

2019. május 02. 12:58 - GabiB

1092_markusovszky_logoval.jpgMiért puffog az ember zárt facebook csoportban? Miért nem közli az önkormányzattal a baját? Jogos. Ezt a levelet írtam a Markusovszky tér állapota kapcsán a Polgármesternek. Nem csak homokcserét, nem csak cölöpöket, nem csak új focikaput várok. Komplexebb, hosszabb távú cselekvési tervet. Amit megvitatunk: közösen!

Tisztelt Polgármester úr!

Első gyermekem születésekor (2011-ben) a Bakáts téren laktunk, így a Markusovszky tér - szülők körében csak „Cica” - volt a legközelebbi, akkor kiváló állapotban lévő játszótér. Rengeteget jártunk oda, és mindig örömmel láttam, hogy mennyien használják az óriási, árnyas homokozót, csimpaszkodnak a csúszdavár szinte minden pontján, a kis műfüves focipályán hétvégenként reggeltől estig folytak a mérkőzések. Az utóbbi években aggódva figyelem a tér állapotának lassú, de folyamatos romlását.

2017. január 25-én a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság ülésén napirendi pontként jelent meg a kerületi játszóterek koncepció terve. Ebben a Markusovszky tér felújítására nettó 15.158.700 forintot becsült az előterjesztő, Városüzemeltetési és Felújítási Iroda. 2018. őszén a Faberland Kft-vel kötött szerződés értelmében 5.742.100 forintért helyeztek ki a térre kültéri fitnesz eszközöket, a játszóteret viszont azóta sem újították fel.

A Markusovszky térrel kapcsolatos jelenlegi problémák:

  1. A homokozóban lévő homokot mielőbb cserélni szükséges.
  2. A homokozó szélén lévő facölöpök kb. harmada hiányzik.
  3. A játszótér kapui nem zárhatóak. (Véleményem szerint a kilincses megoldás diszfunkcionális, mivel kb. 2 éves kortól elérik a gyerekek a kilincset.)
  4. A műfüves focipálya mindkét kapuját megrongálták, hiányzik a hátsó elem.
  5. A játszótér gyakran nagyon szemetes.
  6. Mindezt tetőzi - nem újkeletű problémaként - az emberi fekália, amit legutóbb 2019. április 30-án 16.00 óra környékén találtam a csúszdavár felső szintjén.

A tér állapotáról mellékelek néhány fényképet illusztrációként.

Tisztelettel kérem, hogy minél előbb dolgozzanak ki egy cselekvési tervet a Markusovszky tér problémáinak hosszabb távú kezelésére. Várom a tervezett intézkedésekkel kapcsolatos mielőbbi tájékoztatását.

Együttműködésében bízva, köszönettel,

Budapest, 2019. 05. 02.

Borbás Gabriella

helyi lakos

email: kilencben@gmail.com

Másolatban kapja:

Kállay Gáborné, alpolgármester

Gyurákovics Andrea, képviselő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr2614799446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása