Fiatal kerületi könyvtárostanár kapott szakmai elismerést

2019. december 11. 07:56 - GabiB

img_7786.JPG2019. november 18-án a Könyvtárostanárok Egyesülete őszi szakmai napján Az év ígéretes könyvtárostanára kitüntetésben részesült Arany-Nagy Zsuzsanna, a IX. kerületi Szent-Györgyi iskola könyvtárostanáraA kitüntetés laudációja a Könyvtárostanárok Egyesülete oldalán olvasható. Arany-Nagy Zsuzsát, Dömsödy Andrea kérdezte.

Tovább
Szólj hozzá!

Kérdések a közmeghallgatásra - 2019. december

2019. december 09. 15:16 - GabiB

plakat.pngA 2019. júniusában indult, mára közel ezer fős Kilencben az élet zárt facebook csoportban kérdéseket gyűjtöttünk a közmeghallgatásra. 3 hét alatt nagyjából 100 kérdés gyűlt össze. Tekintettel arra, hogy az önkormányzat még alakulóban van, illetve, hogy a választási év miatt a közmeghallgatás időpontja sajnos ismét az adventi időszakra esett, a kérdéseknek csak egy részét tettük fel. Jövő évtől a ferencvárosi önkormányzat évente három közmeghallgatást tart, reméljük, hogy ezeket februárban, májusban, és októberben tartja majd.

Tovább
Szólj hozzá!

Interjú Beleznay Tamással, a Budapest IX. kerületi Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium igazgatójával

2019. december 08. 20:27 - GabiB

beleznayt.jpgÁltalános iskolai körkép sorozatunk korábbi cikkében térképen mutattuk a ferencvárosi általános iskolák körzethatárait, illetve, hogy melyikben hány első osztály indul, milyen tagozatokkal. A sorozat további cikkeiben foglalkozunk majd azzal, hogy mit árulnak el az országos kompetenciamérés eredményei? Mi az a FIT-jelentés, miért érdemes megnézni iskolaválasztás előtt? És hamarosan összegyűjtve mutatjuk a nyílt napokat, iskolaelőkészítő foglalkozásokat.

Tovább
Szólj hozzá!

Interjú Szabóné Hatvani Évával, a Kosztolányi Dezső Általános Iskola intézményvezető-helyettesével

2019. december 01. 20:18 - GabiB

kosztolanyi_folyoso_kis.jpgÁltalános iskolai körkép sorozatunk korábbi cikkében térképen mutattuk a ferencvárosi általános iskolák körzethatárait, illetve, hogy melyikben hány első osztály indul, milyen tagozatokkal. A sorozat további cikkeiben foglalkozunk majd azzal, hogy mit árulnak el az országos kompetenciamérés eredményei? Mi az a FIT-jelentés, miért érdemes megnézni iskolaválasztás előtt? És hamarosan összegyűjtve mutatjuk a nyílt napokat, iskolaelőkészítő foglalkozásokat.

Tovább
Szólj hozzá!

Ha nincs játszótered, teremts magadnak!

2019. november 25. 09:17 - GabiB

A Rádió9 szubjektív története

radio9_logo.jpgBarna Era, a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány igazgatója

Idén ősszel, a helyi önkormányzati választások előtti hetekre időzítve, hétszer háromórás adássorozattal jelentkezett egy erre szövetkezett civil csoport, akik a Rádió 9, a kerület civil hangja-ként helyezték el magukat a helyi nyilvánosság-térképen. A nagyjából két kávéházi asztalon elférő technikai bázist Ferencváros legkülönbözőbb pontjain - híd lábánál, kávéházi teraszokon, szállodai hallban, parkban, borozóban, csokiboltban - percek alatt raktuk össze, hogy aztán meghívott vendégeinkkel szabadon beszélgessünk a helyi közvéleményt leginkább foglalkoztató kérdésekről. A program kezdeményezője és támogatója a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány volt.

Tovább
Szólj hozzá!
Címkék: civil FKA Rádió9

Honnan van közpénzünk? A ferencvárosi önkormányzat bevételeinek alakulása 2015 és 2018 között

2019. november 18. 07:05 - GabiB

Kerületi költségvetési gyorstalpaló sorozatunk első részében a ferencvárosi önkormányzat költségvetésének bevételi oldalát mutattuk be 2018-as adatok alapján. Most pedig megnézzük ugyanezt idősorosan, azaz hogyan alakultak a bevételek 2015 és 2018 között. Vajon milyen érdekességek rejtőznek a számsorok mögött? Ábrákkal mutatjuk.

Tovább
Szólj hozzá!

Interjú Kissné Tallós Zsuzsannával, a Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettesével

2019. november 13. 07:02 - GabiB

talloszs_kis.jpgÁltalános iskolai körkép sorozatunk korábbi cikkében térképen mutattuk a ferencvárosi általános iskolák körzethatárait, illetve, hogy melyikben hány első osztály indul, milyen tagozatokkal. A sorozat további cikkeiben foglalkozunk majd azzal, hogy mit árulnak el az országos kompetenciamérés eredményei? Mi az a FIT-jelentés, miért érdemes megnézni iskolaválasztás előtt? És hamarosan összegyűjtve mutatjuk a nyílt napokat, iskolaelőkészítő foglalkozásokat. 

Tovább
Szólj hozzá!