Ellenzéki képviselők kérik Baranyi Krisztinát, hogy határozottan lépjen fel az atlétikai stadion beruházás leállításáért

2020. április 14. 08:31 - GabiB

stadion_leallitas_foto.pngTíz ferencvárosi DK-s, Jobbikos, LMP-s, Momentumos, MSZP-s, Párbeszédes képviselő nyílt levélben kéri Baranyi Krisztinát, hogy határozottan lépjen fel az atlétikai stadion beruházás ellen. A képviselők facebook oldalán olvasható az alábbi levél.

Tisztelt Polgármester Asszony!


Látható és érzékelhető, hogy a világjárvány miatt jelentős világgazdasági válság van kialakulóban, ami sajnos súlyosan érinti Magyarországot és Ferencvárost is.
A kialakult új helyzetben számos dolgot újra kell gondolnunk. A kormány eddig bejelentett intézkedései több száz millió forintot vesznek el a kerület költségvetéséből, miközben ezzel párhuzamosan az állami látványberuházások leállításáról és az arra szánt forrásoknak a járvány hatásainak enyhítésére történő felhasználásáról egyáltalán nem esik szó.
Bár a 2019. november 25-ei rendkívüli testületi ülésen a képviselő-testület majdnem egyhangúlag (17 igen, 1 tartózkodás mellett) támogatta a 2023-as atlétikai világbajnokságra épülő stadion és a hozzá kapcsolódó egyéb infrastruktúrák megépítését, jelen helyzetben úgy gondoljuk, hogy ezt a minimum 170 milliárd forintos luxuskiadást nem engedheti meg magának Magyarország.
Mára egyértelművé vált, hogy az atlétikai stadion beruházásának leállításával megtakarított pénzre most sokkal nagyobb szükség van az egészségügyi veszélyhelyzet kezelésében, az egészségügyi rendszer összeomlásának megelőzésében, s mindezen válságot kísérő gazdasági leállás miatt munkájukat elvesztett emberek, családok megsegítésében és a nehéz vagy lehetetlen helyzetbe került vállalkozások talpra állítása során.
Fentiek alapján kérjük Polgármester Asszonyt, hogy a ferencvárosi és a magyar állampolgárok, a magyar egészségügy helyzetének javítása, valamint a magyar gazdasági teljes összeomlásának megelőzése érdekében határozottan lépjen fel az „Atlétikai stadion – projekt” leállításáért, és javasoljuk, hogy az erre szánt összeget Magyarország Kormánya a világjárvány és a gazdasági, valamint egészségügyi válság enyhítésére fordítsák.

Budapest, 2020. 04. 09.

Tisztelettel:
Árva Péter (Párbeszéd​)
Csóti Zsombor (DK​)
Jancsó Andrea (Momentum​)
Mátyás Ferenc (Momentum​)
Reiner Roland (LMP​)
Szilágy Zsolt (Jobbik​)
Takács Krisztián (Momentum​)
Takács Máriusz (DK)
Takács Zoltán (Momentum​)
Torzsa Sándor (MSZP)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr3615610256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása