Új könyvek a Boráros téri és a Börzsöny utcai könyvtárban

2020. március 19. 02:10 - GabiB

2020. márciusi könyvajánló

Képtalálatok a következőre: library

A koronavírus által előidézett otthoni karantén idején itt a lehetőség, hogy olvassunk, ha éppen nem home officolunk vagy a gyerekekkel tanulunk. Bár a könyvtárak jelenleg zárva vannak, az ajánlónk alapján lehetőség nyílik új könyveket felfedezni és az interneten ebook formájában elolvasni őket. Az alábbiakban a Boráros téri és a Börzsöny utcai új könyveivel foglalkozunk.

Gyerek könyvek

Anderson: Vámpyr Vilma és a barbárbál (Börzsöny könyvtár)

Vámpyr Vilma szereti a házikedvencét, Tökkencset és a barátait. Utálja viszont az évente megrendezett, előkelő és unalmas barbárbált, ahová a szülei miatt kell mennie. Vilma ugyanis ősi vámpírcsalád sarja. Noktürnia elkényeztetett hercege foglyul ejti Tökkencset, akit Vilmának kell kiszabadítania. A bátor vámpírlány eközben ráadásul kideríti a Sötét birodalmának legféltettebb titkát.

Lackfi János: Életem első könyve (Boráros könyvtár)

Az első pici tejfog, az első önálló lépések, az első szülinapi gyertya elfújása... Ezekre a nagy pillanatokra minden szülő emlékszik. Az Életem első könyvét lapozgatva pedig beszélgethetünk róla, hogy milyen volt, amikor ő is kiprüszkölte az almapépet, és amikor tetőtől talpig csokitortás lett. És titokban mosolyogva gondolhatunk vissza, hogy azért egy kis szülői segítség is kellett annak a gyertyának az elfújásához... De milyen jó is - ezekre gondolni, amikor már minden vicces, bosszantó és legfőképp: meghatározó
pillanaton túlvagyunk!

Vadadi: Matricás Laci kerítést lop (Börzsöny)

Matricás Laci végre pihenhet egy nagyot, hiszen vasárnap még a rablók sem dolgoznak. Sajnos Sárika nem hagyja békén – állandóan akar tőle valamit! Hogy nyugta legyen a minden lében kanál kislánytól, nagyon ravasz cselt eszel ki… Vajon mit keres az állatkertben egy nyugalomra vágyó rabló?

Nyulász Péter: Zsubatta! (Boráros)

A Mit sütsz, kis szűcs? vagy a Répa, retek, mogyoró nyelvtörőin generációk nőttek fel, napjainkban szakavatott beszédtanárok oktatják helyes kiejtésre, jó beszédtempóra, választékos nyelvhasználatra a kisgyermekeket. A pösze, hadaró, selypítő óvodai beszélgetéseket hallván, a diszlexiával küzdő kisiskolások erőfeszítéseit látva mégis hiányérzetünk támad. Hol vannak a mai humoros nyelvtörők, a játszva tanító, szórakoztató szójátékok? A beszédfejlesztő versgyűjtemény e hiányt szeretné pótolni, miközben meghitt pillanatokat kínál szülőknek, gyerekeknek, közös játszásra, gyakorlásra hív. A könyv szakszerű használatában színes rajzok segítenek, jelezve, hogy melyik vers milyen nyelvi készséget fejleszt és melyik korosztály számára ajánlott.

Képtalálatok a következőre: Anderson: Vámpyr Vilma és a barbárbál  Képtalálatok a következőre: Lackfi János: Életem első könyve   Képtalálatok a következőre: Vadadi: Matricás Laci kerítést lop 

Romantikus

Donoghue: A rokon (Börzsöny)

Humoros, érzékeny, szívmelengető történet egy idős úrról és egy fiúról, akiket nemzedékek választanak el egymástól, a jövőjük mégis közös lehet. Noah Selvaggio nyugdíjas vegyészprofesszor magányosan éldegél New Yorkban. Szülővárosába, Nizzába készül, hogy megünnepelje nyolcvanadik születésnapját. Gyerekkora óta nem járt Európában, csak az édesanyjától örökölt fotók őrzik a II. világháborús történelmi múlt és a családi legendák titkait.Telefonhívást kap a gyámügyi hivataltól: ő a legközelebbi rokona a tizenegy éves unokaöccsének, Michaelnek. A fiú apja nemrég meghalt, az anyja börtönben ül, ha Noah nem vállalja a felügyeletét,

Carmel Harrington: Valamit ​el kell mondanom (Boráros)

Minden családnak megvan a maga története… Ám a Guinness família számára a happy end elérhetetlennek tűnik. Olly és Mae házassága válságba került, tinédzser lányuk, Evie önpusztító életet él, az imádott nagypapa rákban haldoklik. Az egykor erős és boldog család lassan darabjaira hullik. Ám a nagypapa felkínál egy utolsó ajándékot szeretteinek – egy reménysugarat. Lakóautóval európai utazásra küldi őket. Mert tudja, sok közösen eltöltött időre van szükségük ahhoz, hogy újra megtanulják szeretni egymást, és megtalálják a hazavezető utat…

Catherine Ryan Hyde: Vigyél ​magaddal (Boráros)

August Shroeder, a tanításba belefásult középiskolai tanár egy kortyot sem iszik azóta, hogy tizenkilenc éves fia meghalt autóbalesetben. August évek óta minden nyáron lakókocsis utazásra indul. Számos lélegzetelállító természeti csodát látott már, mégis mindennél fontosabb számára, hogy ezen a nyáron eljusson a Yellowstone Nemzeti Parkba. A kirándulást még a fiával együtt tervezte el, de már csak a hamvait viheti magával. Mégsem utazik egyedül: egy váratlan fordulat nyomán két utasa is lesz, két magára hagyott kisfiú, akiknek nincs hova menniük a nyáron. Egyikük sem sejti, hogy mennyire megváltoztatja őket az utazás, és a közöttük kialakuló kötelék, és milyen új sorsot írnak majd együtt.

Képtalálatok a következőre: Donoghue: A rokon (Börzsöny)  Képtalálatok a következőre: Carmel Harrington: Valamit ​el kell mondanom  Képtalálatok a következőre: Catherine Ryan Hyde: Vigyél ​magaddal

Életrajz (Boráros)

Nick Vujicic: Élet ​korlátok nélkül

Nick ​Vujicic , aki hosszú utat tett meg érzelmileg az öngyilkosság kétségbeesett gondolatától, míg mára odáig jutott, hogy motivációs szónokként iskolákban, kórházakban, árvaházakban, templomokban, gyülekezetek előtt és börtönökben ő maga hirdeti, hogy egy súlyosan fogyatékos ember is képes teljes életet élni… ha akar.
Már gyermekként rákényszerült, hogy kellemetlen kérdéseket tegyen fel magának a jövőjéről. Írása vigaszt és inspirációt nyújt mind a hozzá hasonló megpróbáltatásokkal küzdő, mind a látszólag egészséges, ám gyakran kétségek között őrlődő ember számára.
Képtalálatok a következőre: Nick Vujicic: Élet ​korlátok nélkül

Szépirodalom (Boráros)

Sally Rooney: Baráti beszélgetések

„Igazi kultuszsiker… a megcsalás és a barátság pontos, élethű komédiája.” – Entertainment Weekly Frances hidegfejű, szenzitív fiatal nő, Dublinban tanul, írói pályáját építgeti. Legjobb barátnője a szépséges Bobbi, aki öntelt és hiú ember. Egyik este megismerkednek egy ismert fotóssal és egyre közelebb kerülnek hozzá. Frances be kell vallja magának, mennyire imponál neki az idősebb nő ízléses otthona és jóképű férje, Nick. Frances és a férfi flörtölni kezdenek, de kalandjuk, ami kezdetben szórakoztató csacskaságnak tűnik, később fájdalmas érzésekhez vezet… A Baráti beszélgetések hibátlanul megkomponált, csalafinta humorú történet a fiatalok életének veszélyes pillanatairól, hiteles érzéseikről. Rooney regényében feltárja, milyen bonyodalmakat szülhet a nők közötti barátság.

Képtalálatok a következőre: Sally Rooney: Baráti beszélgetések


Források: www.moly.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kilencbenazelet.blog.hu/api/trackback/id/tr4315534702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása